Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Smagu traumu ASV atklātā tenisa čempionāta otrajā kārtā ceturtdien guva itālis Mateo Beretīni, kuram līdz ar to, visticamāk, ir beigusies arī sezona.

Pasaules ranga 36. numurs Beretīni otrās kārtas mačā ceturtdien tikās ar francūzi Artūru Rinderneku. Pirmajā setā Francijas tenisists uzvarēja ar 6-4 un otrajā bija vadībā ar 5-3, pašam servējot. Geimā rezultāts bija 40-40, kad Beretīni, skaļi kliedzot, palika guļot kortā.

Atkārtojumā redzams, ka Beretīni, spēlējot uz gala līnijas, sāpīgi pagriež potīti. Lai gan Beretīni pēc palīdzības sniegšanas spēja piecelties un paspiest roku gan pretiniekam, gan tiesnesim, vēlāk viņš ratiņkrēslā atstāja kortu. Tiek ziņots, ka Beretīni nogādāts slimnīcā, kur viņam veiks pārbaudes, pēc kurām arī būs zināms par savainojuma nopietnību.

Beretīni ir šīs sezonas "nelaimes putns". Sākoties māla seguma kortu sezonai, Beretīni savainojuma dēļ nespēja turpināt prestižo Montekarlo turnīru. Pēc divu mēnešu pārtraukuma, izlaišot arī "French open", viņš neveiksmīgi atgriezās kortā jūnija vidū Štutgartes turnīrā, bet tad – atkal pēc nelielas pauzes – teicami aizvadīja Vimbldonu, tiekot līdz 1/8 finālam, kur piekāpās Karlosam Alkarasam. Pēc tam Beretīni atkal nespēlēja gandrīz mēnesi, bet bija labi sagatavojies "US Open", kuru tagad noslēdz ar traumu.

Trauma ir vēl viens trieciens Beretīni sportiskajai karjerai. Pēc šogad gūtajiem savainojumiem un problēmām, Beretīni vienā no sarunām neslēpa, ka nedošanās kortā viņam ir smags trieciens. Itālis atklāti pateica, ka atrašanās ārpus korta mazina viņa mīlestību pret tenisu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!