Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Sensacionālu uzvaru ASV atklātā čempionāta astotdaļfinālā svētdien, 3. septembrī, izcīnija Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko, kas ar 3-6, 6-3, 6-1 pieveica WTA pasaules ranga līderi un pērnā gada "US Open" čempioni polieti Igu Švjonteku.

Ostapenko līdz šim nekad "US Open" nebija pārvarējusi trešo kārtu, bet tagad iekļuva ceturtdaļfinālā jeb piektajā kārtā.

Par iekļūšanu "US Open" ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnījusi 430 ieskaites punktus, kas ļaus nākamnedēļ viņai WTA rangā pakāpties vismaz uz 15. vietu. Tāpat Ostapenko par ceturtdaļfinālu jau nopelnījusi 450 000 ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

Tagad ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar amerikāņu jauno talantu Koko Gofu, bet Švjonteka pēc neveiksmes nākamnedēļ zaudēs WTA pasaules ranga līderes godu. Par WTA pasaules ranga jauno līderi kļūs Arina Sabaļenka.

Tenisistes mača sākumā apmainījās ar breikiem, turpinājumā uzvarot savus serves geimus. Izšķirošs bija sestais geims, kad Ostapenko atspēlēja vienu breikbumbu, bet pēc tam tomēr nenosargāja savu serves geimu. Seta turpinājumā Ostapenko neizdevās saasināt cīņu, piekāpjoties pirmajā setā ar 3-6.

Otrā seta sākumā Ostapenko izvirzījās vadībā ātri ar breiku, tomēr poliete atspēlējās un panāca 3-4, pie tam Ostapenko savu serves geimu zaudēja "sausā". Nākamajā geimā Ostapenko vēlreiz lauza polietes servi un pēc tam nosargāja pārsvaru, uzvarot setu ar 6-4.

Arī trešo setu Ostapenko sāka ar breiku, vēlāk izvirzoties vadībā pat ar trīs breikiem (5-0). Ostapenko nākamajā geimā nenosargāja savu servi, bet nākamajā geimā vēlreiz lauza polietes serves geimu, triumfējot trešajā setā ar 6-1.

Ostapenko piekto reizi sasniedz "Grand Slam" ceturtdaļfinālu. 2017. gadā Ostapenko sensacionāli triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, bet pēc triumfa "French Open" tika līdz ceturtdaļfinālam Vimbldonas čempionātā. Pēc gada Vimbldonā viņa sasniedza pusfinālu, bet iepriekšējais "Grand Slam" ceturtdalfināls Ostapenko bija vien šogad, kad Melburnā viņa bija starp astoņām labākajām Austrālijas atklātajā čempionātā.

Tādējādi jau astoto gadu pēc kārtas "US Open" sieviešu vienspēles čempione nespēj nosargāt titulu nākamajā gadā. Pēdējo reizi tas izdevās Serēnai Viljamsai, kas Ņujorkā triumfēja trīs gadus pēc kārtas no 2012.-2014. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!