Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja ceturtdien Rumānijā izcīnīja uzvaru Bukarestes "WTA 125" sērijas turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfināla spēlē.

Ar astoto numuru sacensībās izsētā Semeņistaja (WTA 143.) ar 7-5, 2-6, 7-6 (8:6) pieveica Irinu Baru no Rumānijas (WTA 185.).

Pirmo setu ar servi sāka Latvijas tenisiste, abām spēlētājām pirmajos trijos geimos zaudējot savas serves geimus un vadībā ar 2-1 izvirzoties rumānietei. Toties beidzamos četrus geimus setā uzvarēja Semeņistaja.

Arī otro setu ar zaudētu savas serves geimu sāka Semeņistaja, geimā neuzvarot ne izspēlē un piekāpjoties pretiniecei arī piektajā geimā.

Arī trešo setu ar servi sāka Semeņistaja. Trešajā un ceturtajā geimā tenisistēm izdevās uzvarēt, servējot pretiniecei, bet astotajā geimā Semeņistaja panāca 5-3. Tomēr nākamos trīs geimus viņa zaudēja, 11.geimam ar 16 izspēlēm un trim breikbumbām kļūstot par garāko mačā.

Tomēr 12.geimā Semeņistaja atvairīja divas pēc kārtas mačbumbas un ar pirmo breikbumbu panāca 6-6.

Taibreikā pēc 2:1 vadības Latvijas tenisiste nonāca zaudētājos ar 2:5 un 4:6, taču vēlreiz atspēlēja divas pēc kārtas mačbumbas un ar četrām pēc kārtas uzvarētām izspēlēm iekļuva ceturtdaļfinālā.

Rumāniete biežāk trāpīja laukumā pirmo servi (81,8%:61,1%), taču procentuāli vairāk punktu gan ar pirmo, gan otro servi guva Semeņistaja.

Latvijas otrā rakete punktā pārvērta sešas no 15 breikbumbām, bet pretiniece izmantoja septiņas no 13 šādām iespējām, mačā uzvarot par vienu izspēli vairāk (112:111).

Ceturtdaļfinālā Semeņistaja tiksies ar vēl vienu Rumānijas tenisisti 18 gadus veco Anku Aleksiju Todoni (WTA 281.), kura astotdaļfinālā ar 4-6, 6-4, 6-1 apspēlēja sacensību otro raketi bulgārieti Viktoriju Tomovu (WTA 86.).

Par ceturtdaļfināla sasniegšanu Semeņistaja nopelnīja 29 pasaules ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas mačā Semeņistaja ar 6-2, 6-2 pieveica turcieti Berfu Džengizu (WTA 228.).

Turnīrs Bukarestē norisinās māla seguma kortos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!