Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko duetā ar Ļudmilu Kičenoku naktī uz piektdienu piedzīvoja zaudējumu Sandjego "WTA 500" turnīra ceturtdaļfinālā.

Latvijas un Ukrainas pāris, kas turnīrā bija izlikts ar ceturto numuru, ceturtdaļfināla cīņā ar 6-2, 5-7, 9:11 spraigā divcīņā zaudēja amerikānietēm Danielai Kolinsai un Koko Vandevejai.

Ostapenko/Kičenoka lieliski aizvadīja pirmo setu, uzvarot cīņas pirmajos trīs geimos un aizvedot setu līdz 6-2 uzvarai. Situācija bija līdzīga otrajā setā, taču sekoja neveiksmīgas tā beigas. Latvijas un Ukrainas duets bija tuvu uzvarai, jo atradās vadībā ar 5-3, tomēr nespēja izservēt uzvaru, ļaujot amerikānietēm uzvarēt četros geimos pēc kārtas.

Dueļa uzvarētājas tādējādi tika noskaidrotas supertaibreikā. Arī tajā Ostapenko/Kičenoka ātri ieguva pāris punktu vadību, taču pie 4:4 pamanījās zaudēt piecus punktus pēc kārtas. Varonīgā cīņā viņas atspēlēja pat piecas mačbumbas, no 4:9 panākot 9:9, tomēr beigām spēka vairs nepietika.

Par iekļūšanu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Ostapenko nopelnīja 100 punktus WTA dubultspēļu rangā.

Tādējādi Ostapenko turnīrs Sandjego ir noslēdzies. Ceturtdien pasaules vienspēļu ranga 16. rakete ar 6-2, 3-6, 4-6 zaudēja tai pašai Kolinsai, kura WTA rangā atrodas 43. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!