Foto: F64
Latvijas vīriešu izlase sestdien Honkongā pret vietējo valstsvienību sāks Deivisa kausa Pasaules otrās grupas dueli pret mājinieci Honkongu.

Spēles, kuru sākums abās dienās paredzēts plkst.7 pēc Latvijas laika, norisināsies Viktorijas parka tenisa centrā ārā uz cietā seguma laukuma. Centrālajā kortā ir apmēram 3600 skatītāju sēdvietas.

Plānots, ka sestdien vispirms tiksies Latvijas vienspēļu pirmais numurs Roberts Štrombahs (ATP 385.) un pretinieku otrais numurs Hons Kits Vons (ATP 1478.). Pēc tam plānota rangā neesošā Mārtiņa Rocēna spēle ar Honkongas pirmo raketi Kolemenu Vonu (ATP 534.).

Savukārt svētdien dubultspēlē vispirms tiksies Miķelis Lībietis un Štrombahs ar pretinieku abiem diviem tenisistiem, bet vēlāk vienspēles aizvadīs Štrombahs un Rocēns ar abiem Honkongas pirmajiem numuriem. Maču dalībniekiem gan var mainīties un arī dueli noslēgt ātrāk, ja kļūst zināms tā uzvarētājs pēc trešās vai ceturtās spēles.

Latvijas izlases sastāvā iekļauts arī rangā neesošais Daniels Tens. Komandas kapteinis ir Deniss Pavlovs.

Februāra sākumā Ernesta Gulbja atvadu mačā Latvijas izlasē Latvija ar 2-3 piekāpās Izraēlai.

Dueļa uzvarētāja cīnīsies Pasaules pirmās grupas "play-off" kārtā, bet zaudētāja spēkosies par vietas saglabāšanu otrajā grupā ar kādu no uzvarējušajām komandām trešajā grupā.

Deivisa kauss ir galvenās tenisa sacensības vīriešu izlasēm, ko kopš 1900.gada organizē Starptautiskā Tenisa federācija (ITF). Sākotnēji tās bija sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības. Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās kopš 1993.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!