Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pielāgojusies Pekinas "WTA 1000" punktu turnīra kortam, kas ļāvis gūt uzvaru pār vienu no šobrīd spēcīgākajām pasaules tenisistēm Džesiku Pegulu.

Ziņots, ka Ostapenko turnīrā Pekinā astotdaļfinālā ar 6-4, 6-2 pieveica planētas ceturto raketi Pegulu, iekļūstot ceturtdaļfinālā. Tas ļaus Ostapenko nedaudz uzlabot savas pozīcijas pasaules rangā un nākamnedēļ viņa pietuvosies TOP 10. Ostapenko šobrīd pasaules rangā ieņem 17. vietu, bet turnīrā izlikta ar 13. numuru.

Statistika liecina, ka Ostapenko uzbruka agresīvāk, tīri uzvarēja 24 izspēles, bet pieļāva 11 kļūdas. Savukārt Pegulai bija tikai 12 tīri uzvarētas izspēles un 12 kļūdas, bet ļoti slikti amerikāniete servēja – viņai tikai 51% trāpījums pirmajā servē.


"Domāju, ka pēc "US Open" [ASV atklātā čempionāta] man bija nedaudz vairāk pārliecības, man bija arī ļoti laba sagatavošanās pirms "US Open". Sajūta, ka daži mači – pat visa gada laikā – bija ļoti sīvi. Jā, zaudēju tos mačus, bet biju tuvu [uzvarai]. Bija sajūta, ka kādreiz jau tai spēlei ir jāaiziet. Un šodien tas nostrādāja," pēc uzvaras teica Ostapenko, kura neslēpa, ka ir patīkami atgriezties spēlēt Ķīnā, kur viņai karjeras laikā bijis veiksmīgs sniegums.

Pirmajā setā Ostapenko sarežģītā situācijā uzvarēja desmitajā geimā, kas deva arī panākumu setā ar 6-4. Pegula servēja un bija panākusi 40-0, bet Ostapenko atspēlējās, panāca setbumbu un to izmantoja pēc pretinieces dubultkļūdas. "Centos palikt spēlē un cīnījos par katru punktu. Pēc uzvarēta pirmā seta otrā seta sākumā biju ļoti pārliecinoša [par saviem spēkiem]."

Ostapenko visu spēli uzvarēja stundā un 19 minūtēs, tomēr panākums nenāca tik viegli, kā var šķist. Latvijas tenisiste pēc uzvaras atzina, ka Pekinas kortos nācies mainīt savu spēles stilu un pielāgoties segumam.

"Jā, spēlēju labi, bet nebija viegli, jo korts ir ļoti lēns un bija ilgas izspēles. Korts ir lēnāks nekā citos turnīros [ar cietu segumu]. Ja centies veikt ļoti bīstamus sitienus, šajos kortos tas nestrādā. Tāpēc nācās spēlēt atklātāk un, kad bija iespēja, vienkārši uzvarēt punktu. Sitienu izdarīšana asākos leņķos strādāja diezgan labi."

Tagad Pekinas "WTA 1000" turnīra ceturtdaļfinālā Ostapenko tiksies ar Ludmilu Samsonovu, kura ar 6-4, 6-7 (4:7), 7-5 uzvarēja ukrainieti Martu Kostjuku. Samsonova šobrīd pasaules rangā ieņem 22. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!