Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Tunisijas tenisiste Onsa Žabēra pēc savas pirmās uzvaras WTA sezonas noslēguma turnīrā Kankūnā paziņoja, ka daļu no WTA finālturnīra nopelnītās prēmijas ziedos Palestīnas atbalstam.

Savulaik pasaules otra rakete Žabēra WTA sezonas noslēguma turnīra otrajā spēlē ar 6-4, 6-3 pieveica čehieti Mārketu Vondrušovu, revanšējoties par zaudējumu Vimbldonas čempionāta finālā. Turnīra pirmajā spēlē Žabēra zaudēja Koko Gofai, bet uzvara pār Vondrušovu saglabā Tunisijas tenisistei cerības iekļūt pusfinālā.

Pēc mača intervijā kortā trīskārtējā "Grand Slam" fināliste centās valdīt asaras, runājot par karu Gazā. "Es esmu ļoti priecīga par šo uzvaru, taču kopumā pēdējā laikā neesmu bijusi pārlieku laimīga. Situācija pasaulē nedara mani laimīgu," ar grūtībām valdot emocijas sacīja Žabēra.

Žabēra izteica atbalstu palestīniešiem, daloties savās rūpēs par notiekošo pasaulē: "Ir ļoti smagi katru dienu redzēt bērnus un mazuļus mirstam. Esmu nolēmusi ziedot daļu no prēmijas palestīniešiem, citādi es nevaru būt apmierināta ar šo sasniegumu."

"Tā nav politiska rīcība, tā ir cilvēcība," pauda sportiste. "Es vēlos mieru pasaulē, un tas ir viss."

Nākamajā mačā 29 gadus vecā tenisiste tiksies ar grupas līderi Igu Švjonteku, pirmo reizi karjerā cenšoties iekļūt WTA fināla labāko četriniekā.

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !