Foto: EPA/LETA
Ukrainis Aleksandrs Dolgopolovs kādreiz bija pasaules 13. labākais tenisists pasaulē. Viņa CV rotā arī uzvara pret tenisa superzvaigzni Rafaelu Nadalu, taču jau gandrīz divus gadus ukraiņa dzīve ir mainījusies par 180 grādiem. Pašlaik 35 gadus vecais Dolgopolovs ir Ukrainas armijas kareivis, un, kā intervijā BBC uzsvēra tenisists: "Rietumiem ir jāpamostas un jāsaprot, ka šī nav tikai Ukrainas problēma."

2011.gadā Dolgopolovs iekļuva Austrālijas atvērtā čempionāta ceturtdaļfinālā, taču 2022.gada martā, kad Krievija iebruka Ukrainā, viņš pieteicās armijas apmācībām, un šodien ir viens no tūkstošiem, kurš ikdienā cīnās par Ukrainas brīvību un cer, ka sagaidīs rītdienu. Lai gan dažreiz sportists iedomājas par tenisu, pašlaik Tenisa Profesionāļu asociācijas (ATP) tūres dienas šķiet kā sens sapnis. Dolgopolovs savu pēdējo profesionālo maču aizvadīja 2018.gadā, taču oficiāli beidza karjeru trīs gadus vēlāk atkārtota plaukstas locītavas savainojuma dēļ. "Pēdējais gads kaujas laukā ir bijis smags," Dolgopolovs atzina BBC.

Krievu sportistiem nedrīkst ļaut spēlēt

"Kad viņi tuvojas un šauj, tu apzinies, ka viņi zina, kur tu aptuveni atrodies. Kad lodes izšauj, to var dzirdēt, un tad ir pāris sekundes, kad tās lido un tās ir kā skaļas svilpes, kas tuvojas līdz tu sajūti triecienu. Tajā mirklī tu ceri, ka trieciens nav gluži virs tranšejas. Ja tas ir vienu vai vairāk metrus no tevis, viss būs labi, jo tu esi pusmetru vai metru zem zemes. Ja tas netrāpa tranšejas augšai, visam jābūt labi, bet to nekad nevari droši zināt," pieredzētajā dalās bijušais tenisists.

Pašlaik Dolgopolovs atrodas Ukrainas galvaspilsētā Kijevā un gaida nākamos Ukrainas izlūkošanas direktorāta norādījumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!