Foto: Publicitātes foto

Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja ar uzvaru sāka sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra – Austrālijas atklātā čempionāta – kvalifikāciju, sperot pirmo no trim soļiem ceļā uz pamatturnīru.

Atlases pirmās kārtas spēlē divu ar pusi stundu laikā trīs setu cīņā ar 6-4, 2-6, 6-4 pieveica ungāru sportisti Timeu Babošu.

Semeņistaja atlases sacensībās ir izlikta ar 32. numuru, bet WTA pasaules rangā ieņem 143. vietu. Pieredzes bagātā Baboša pasaules rangā šobrīd ieņem 178. vietu, bet karjeras laikā bijusi arī 25. vietā.

Tagad kvalifikācijas otrajā kārtā Semeņistaja tiksies ar 17 gadus veco mājinieci Maju Džointu, kura pasaules rangā ieņem vien 573. vietu. Spēle risināsies jau ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika.

Semeņistajas un Džointas spēles uzvarētāja atlases izšķirošajā cīņā par iekļūšanu "Australian Open" pamatturnīrā tiksies ar kvalifikācijas pirmo numuru ukrainieti Dajanu Jastremsku vai grieķieti Valentini Gramatikopulu.

Pirmajā setā Semeņistaja izvirzījās vadībā ar 3-1, bet breiku nenosargāja, ungārietei panākot 4-4. Nākamajā geimā Semeņistaja nosargāja savu servi, bet desmitajā geimā izmantoja savu trešo setbumbu un uzvarēja setu ar 6-4.

Otrā seta sākumā Semeņistaja zaudēja serves geimu, bet uzreiz atspēlēja breiku un izvirzījās vadībā ar 2-1. Baboša turpinājumā uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu mačā pa setiem 1:1.

Izšķirošā seta sākumā Semeņistaja atkal zaudēja savas serves geimu, vēlāk nonāca zaudētājos ar 1-3. Latvijas tenisiste spēja atspēlēt breiku, bet tad, līdzīgi kā pirmajā setā, uzvarēja pēdējos divus geimus, uzvarot visu maču. Servējot ungārietei, mača pēdējo geimu Semeņistaja uzvarēja "sausā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!