Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko trešdien, 10. janvārī, iekļuva Adelaidas WTA turnīra ceturtdaļfinālā, otrās kārtas spēlē, cīnoties ar savainojumu, ar 6-4, 5-7, 6-4 pieveicot Francijas sportisti Karolīnu Garsiju.

Pēc sarežģītās uzvaras Ostapenko, visticamāk, nākamnedēļ atgriezīsies WTA pasaules ranga labāko desmitniekā, jo rangā virs viņas esošās tuvākās konkurentes Barbora Krejčīkova un Beatrise Hadada Maija ir jau izstājušās no šī paša Adelaidas turnīra. Ostapenko no 12. vietas pakāpsies uz desmito, bet augstāk pirms sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra viņai nebūs iespēju tikt - devītajā vietā esošā Karolīna Muhova ir šobrīd priekšā ar daudz lielāku punktu skaitu.

Ostapenko pirmā seta izskaņā palūdza medicīnisko pārtraukumu un kortā atgriezās ar nosaitētu kreisās kājas augšstilbu. Savainojums traucēja tenisistei nākamajos geimos, kuros viņas sejas grimase liecināja par sāpēm. Kā pēc spēles atzina Ostapenko, viņa lietojusi arī pretsāpju līdzekļus, bet cer atgriezties kortā jau ceturtdien, kad būs jāaizvada ceturtdaļfināla spēle pret ukrainieti Martu Kostjuku (WTA ranga 41. vieta).

Ostapenko mača trešajā geimā uzvarēja pie Garsijas serves un panāca 2-1 savā labā, turpinājumā pie savas serves seta laikā atspēlēja septiņas breikbumbas un noslēdza to ar trešo setbumbu - 6-4.

Otrā seta ievadā Latvijas tenisiste zaudēja pirmo geimu pie savas serves, nonākot iedzinējos ar 0-3 un vēlāk ar 2-5. Turpinājumā Ostapenko reizi "lauza" pretinieces servi un spēja panākt 5-5, taču seta izskaņā precīzāk darbojās francūziete un ar diviem uzvarētiem geimiem panāca izšķirošo setu.

Trešo setu Ostapenko uzsāka ar uzvarētu geimu pie pretinieces serves, vēlāk panākot 3-1, taču tad trīs geimus pēc kārtas uzvarēja Garsija, izvirzoties vadībā ar 4-3. Nākamajā geimā Ostapenko panāca izlīdzinājumu, bet devītajā geimā izmantoja ceturto breikbumbu un izvirzījās vadībā ar 5-4. Desmitajā geimā Latvijas tenisiste bija vadībā ar 40:15, tomēr pirmās divas mačbumbas neizmantoja. Garsija atspēlēja arī trešo mačbumbu, bet ar ceturto vairs netika galā, ļaujot Ostapenko iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas tenisiste šajā mačā izpildīja mazāk netveramas serves (3 pret 15), pieļāva vairāk dubultkļūdas (10 pret 4), taču Ostapenko pēc savas pirmās serves izcīnīja vairāk punktu (76% pret 73%), bet bija sliktāka iegūtajos punktos pēc otrās serves (41% pret 46%). Breikbumbu realizācijā nedaudz labāka bija Garsija (3 no 10 jeb 30% pret 4 no 14 jeb 28%), bet kopumā Ostapenko uzvarēja par vienu izspēli vairāk - 112:111.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!