Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko ceturtdienas rītā sasniedza Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīra pusfinālu.

Pasaules ranga 12. vietas īpašniece Ostapenko, kura turnīrā izlikta ar sesto numuru, ceturtdaļfināla cīņā ar 7-5, 6-3 uzvarēja Ukrainas tenisisti Martu Kostjuku, kura WTA rangā atrodama 41. pozīcijā.

Latvijas tenisiste par iekļūšanu pusfinālā nopelnījusi 51 205 ASV dolāru naudas balvu un 195 WTA ranga punktus. Ostapenko ar pirmdienu ir nodrošinājusi atgriešanos pasaules ranga pirmajā desmitniekā, kur nav bijusi kopš 2018. gada rudens.

Spēli Ostapenko sāka pārliecinoši un sestajā geimā nobreikoja pretinieci, tobrīd panākdama 4-2 un pēcāk servēdama par uzvaru setā. Kostjuka gan spēja atspēlēties un panākt 5-5, taču izšķirošajos brīžos labāk nospēlēja Latvijas pirmā rakete, kura ar vēl vienu breiku neļāva panākt taibreiku.

Otrais sets iesākās ļoti vētraini. Spraigā cīņā Kostjuka pirmajā geimā neizmantoja vienu breikbumbu, bet uzreiz nākamajā geimā Ostapenko lauza pretinieces servi. Ukrainiete pēc tam atbildēja ar to pašu, taču tad Latvijas tenisiste atkal tika pie breika un svarīga 3-1 pārsvara. To Kostjuka vairs neatspēlēja, un beigās Ostapenko droši noveda maču līdz uzvarai.

Cīņā par vietu finālā Latvijas tenisiste spēkosies ar Jekaterinu Aleksandrovu (WTA 21.), kura ceturtdien ar 6-3, 6-3 pieveica turnīra pirmo raketi Kazahstānas pārstāvi Jeļenu Ribakinu (WTA 3.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!