Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas vadošā tenisiste Jeļena Ostapenko sestdien, 13. janvārī, Austrālijā izcīnīja Adelaidas "WTA 500" sērijas turnīra čempiontitulu.

Adelaidas turnīra finālā pasaules 12. rakete Ostapenko, kura turnīrā bija izlikta ar sesto numuru, pārliecinoši ar 6-3, 6-2 uzvarēja neitrālo sportistu Darju Kasatkinu (WTA 15.)

Par uzvaru turnīrā Ostapenko ieguvusi 500 WTA ranga punktus un 142 000 ASV dolāru naudas balvu. Nākamnedēļ viņa atgriezīsies pasaules ranga pirmajā desmitniekā, kur nav bijusi kopš 2018. gada rudens.

Ostapenko šo spēli aizvadīja ļoti pārliecinoši un īsti neradīja Kasatkinai iespējas pacīnīties par titulu. Latvijas tenisiste otrajā geimā nobreikoja krievieti, kura gan uzreiz pēc tam atbildēja ar to pašu un panāca 2-2. Ostapenko gan atguva vadību, kad ļoti garā sestajā geimā vēlreiz nobreikoja pretinieci un beigās svinēja uzvaru setā ar 6-3.

Latvijas pirmā rakete kortā izskatījās ļoti pārliecinoši un bija labā omā. Viņa nobreikoja Kasatkinu jau pirmajā otrā seta geimā un pēcāk ieguva 4-1 vadību. Sāncense vienu breiku atspēlēja, taču Latvijas sportiste pēc tam atguva divu breiku pārsvaru un beigās ar nelieliem pārdzīvojumiem tomēr izservēja setu.

Nākamais turnīrs Ostapenko būs sezonas pirmās "Grand Slam" sacensības - Austrālijas atklātais čempionāts, kur pirmajā kārtā viņa tiksies ar mājinieci Kimberliju Birelu (WTA 117.).

Portāls "Delfi" piedāvāja Adelaidas WTA turnīra fināla teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!