Fоtо: AP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pēc veiksmīgi iesākta 2024. gada un pirms sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra – Austrālijas atklātā čempionāta – neslēpj, ka joprojām viņas lielākais "ienaidnieks" ir dusmas uz sevi pēc neveiksmīgām izspēlēm, bet vairāk drosmes un bezbailības ļautu pacīnīties par vēl vienu "Grand Slam" titulu, vēsta izdevums "Teniss Majors".

Veiksmīgais sezonas sākums ļāva Ostapenko atgriezties WTA pasaules ranga labāko desmitniekā, kur viņa iepriekšējo reizi bija 2018. gada septembrī. Latvijas labākā tenisiste otrdienas rītā sāks "Australian Open", pirmajā kārtā tiekoties ar mājinieci Kimberliju Birelu. Pagājušajā gadā Melburnā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, bet šogad Melburnā Ostapenko izlikta ar 11. numuru un tiek uzskatīta par vienu no favorītēm.

2017. gadā Ostapenko satricināja tenisa pasauli, 19 gadu vecumā triumfējot Francijas atklātajā čempionātā. Pēc "French Open" viņa sasniedza Vimbldonas ceturtdaļfinālu, bet nākamajā gadā Vimbldonā sasniedza pusfinālu – tas pagaidām ir Ostapenko pēdējais "Grand Slam" pusfināls. "Skanēs varbūt jocīgi, bet ir sajūta, ka man ir jābūt daudz agresīvākai un atbrīvotākai, labā nozīmē. Man jābūt bezbailīgai. Tādai, kāda biju Parīzē tajā gadā – es vienkārši izpildīju "vinnerus" [tīri uzvarēti sitieni], mani neuztrauca, ja izsitīšu autā, es vienkārši turpināju spēlēt. 2024. gadu esmu sākusi uz pozitīvas nots, bet vajag vēl vairāk "ielikties" sitienos, kad tas nepieciešams, tas dos panākumus."

Чтобы продолжить чтение, оформите абонемент.

Пожалуйста, подождите!

Мы подбираем для вас наиболее подходящее предложение подписки...

Loading...

Предложение о подписке не отображается? Пожалуйста, отключите блокировщик рекламы или перезагрузите страницу.
В случае вопросов пишите на konts@delfi.lv

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !