Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Jeļena Ostapenko, kura Austrālijā aizvada karjerā veiksmīgāko sezonas sākumu, ceturtdien "Australian Open" otrajā kārtā tiksies ar mājinieci Ajlu Tomljanoviču.

Mačs Džona Keina arēnā būs ceturtais pēc kārtas un sāksies ne ātrāk kā plkst.10 pēc Latvijas laika. Portāls "Delfi" piedāvās spēles teksta tiešraidi, bet pulksten 15:00 raidījumā "Aizmugure" galvenā tēma būs teniss un "Australian Open".

Planētas desmitā rakete Ostapenko Austrālijā ir izsēta ar 11.numuru, bet horvātu izcelsmes Austrālijas tenisiste Tomljanoviča pasaules rangā ieņem 271.pozīciju.

Ostapenko pirmās kārtas mačā ar 7-6 (7:5), 6-1 apspēlēja īpašo ielūgumu saņēmušo austrālieti Kimberliju Birelu (WTA 116.), bet Tomljanoviča ar 7-6 (7:3), 4-6, 6-4 pārspēja Horvātijas pārstāvi Petru Martiču (WTA 40.), abām nopelnot pa 70 pasaules vienspēļu ranga punktiem.

Ostapenko ar Tomļanoviču ir tikusies trīs reizes, izcīnot divas uzvaras un vienīgo zaudējumu ciešot 2021.gada Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā.

Pērn Austrālijas atklātajā čempionātā Ostapenko sasniedza ceturtdaļfinālu, un tas ir Latvijas tenisistes labākais sasniegums Austrālijas atklātā tenisa čempionāta vienspēlēs.

Savukārt 30 gadus vecajai Tomļanovičai "Australian Open" ir visneveiksmīgākais "Grand Slam" turnīrs, jo Melburnā viņa ne reizi nav tikusi tālāk par otro kārtu.

Trešajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar baltkrievieti Viktoriju Azarenku (WTA 22.), kura Austrālijā spēlē ar 18.numuru, vai talantīgo dānieti Klāru Tausoni (WTA 96.).

Ostapenko nedēļas nogalē uzvarēja Adelaides "WTA 500" turnīrā, izcīnot septīto WTA titulu karjerā un pirmo - Austrālijā. Savukārt Tomljanoviča gadu mijā Austrālijas izlases rindās piedalījās "United Cup" sacensībās, svinot vienu uzvaru četros mačos.

Ostapenko pārī ar ukrainietei Ludmilu Kičenoku piedalās arī dubultspēļu turnīrā, kur ir izliktas ar 11.numuru un pirmās kārtas mačā ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica amerikānietes Eminu Bektasu un Keilu Deju.

Turnīra otrajā kārtā Ostapenko un Kičenoka tiksies ar mājiniecēm Kimberliju Birelu un Olīviju Gadecki.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnīja 130 pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Austrālijas atklātais čempionāts norisināsies līdz 28.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!