Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko pirmdien, 29. janvārī, publicētajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) ranga sarakstā zaudējusi vietu labāko desmitniekā un ierindojas 12. pozīcijā.

Ostapenko sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian Open" sasniedza trešo kārtu, bet ar to bija par maz, lai nosargātu 2023. gadā izcīnītos ranga punktus par ceturtdaļfināla sasniegšanu. Tāpēc viņa no desmitās pozīcijas noslīdēja uz 12.

Ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, aiz kuras ierindojas "Australian Open" čempione Arina Sabaļenka. Uz trešo un ceturto vietu pakāpušās amerikānietes Koko Gofa un Džesika Pegula, bet Jeļena Ribakina no Kazahstānas noslīdēja uz piekto vietu. Sestā ir tunisiete Onsa Žabēra, septītā pēc astoņu vietu kāpuma ir ķīniete Džena Cjiņvena, astotā – čehiete Markēta Vondroušova, bet labāko desmitnieku noslēdza grieķiete Marija Sakari un čehiete Karolīna Muhova.

WTA dubultspēļu rangā Ostapenko pēc "Australian Open" fināla sasniegšanas pakāpusies uz 17. pozīciju, kas ir kāpums par 12 vietām. Viņas pāriniece Ludmila Kičenoka atroda 16. pozīcijā.

Savukārt cita Latvijas tenisiste Darja Semeņistaja WTA vienspēļu rangā veikusi 22 vietu kāpumu un atrodas 120. pozīcijā.

Diāna Marcinkēviča un Daniela Vismane savas pozīcijas nemainīja (307. un 370), Anastasija Sevastova pakāpusies par trīs vietām (661.), Kamilla Bartone ierindojas 798. vietā, Margarita Ignatjeva ieņem 1149. vietu, Valērijai Karginai – 1180. vietu, bet Anna Ozerova pēc 251 vietas krituma ierindojas 1299. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!