Foto: LETA

Visticamāk, nu jau bijušais Latvijas tenisists Ernests Gulbis zaudējis vietu Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā, bet dubultspēlē ar 138.vietu karjeras rekordu ir sasniedzis Miķelis Lībietis.

Gulbis vēl pagājušā gada sākumā Latvijas izlasē piedalījās Deivisa kausā, kas arī bija oficiālas viņa atvadas no valstsvienības. Pēc tam vispār latvietis kortā vairs nav izgājis un nu viņš zaudējis vietu ATP rangā, jo viņam nespēlēšanas dēļ dzēsušies visi nopelnītie punkti.

Viņš šobrīd ir Latvijas Tenisa savienības prezidents.

Latvijas pirmā rakete ir Roberts Štrombahs, kurš jaunākajā rangā noslīdējis divas vietas zemāk un šonedēļ ieņem 346. vietu. Kārlis Ozoliņš (1049.) ir četras vietas zemāk, bet Mārtiņš Rocēns ir saglabājis dalītu 1763. pozīciju.

ATP ranga pirmajā sešiniekā izmaiņas nav notikušas. Pasaules pirmā rakete joprojām ir serbs Novāks Džokovičs, kurš apsteidz spāni Karlosu Alkarasu, krievu Daņiilu Medvedevu, itāli Janniku Sinneru, krievu Andreju Rubļovu un Vācijas tenisistu Aleksandru Zverevu. Par vienu vietu ir pakāpies dānis Holgers Rūne un polis Huberts Hurkačs, ieņemot attiecīgi septīto un astoto vietu, bet par trijām vietām - amerikānis Teilors Frics, kurš Austrālijas atklātajā čempionātā tika līdz ceturtdaļfinālam. Grieķis Stefans Cicips ir trīs vietas zemāk, ieņemot desmito vietu, bet no labāko desmitnieka ir izkritis austrālietis Alekss de Minors, kurš pirms divām nedēļām bija desmitais.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis ir pakāpies par desmit vietām un ieņem 138.vietu, kas ir viņa karjeras rekords. Par desmit vietām zemāk, salīdzinot ar iepriekšējo rangu, ir Štrombahs (562.), divām vietām - Rocēns (dalīta 1384.) un četrām - Ozoliņš (dalīta 1526.), bet Roberts Jaričevskis ir pakāpies vietu augstāk (dalīta 2272.).

Par dubultspēļu ranga līderiem ir kļuvuši Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāji indietis Rohans Bopana un austrālietis Metjū Ebdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!