Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko 2024. gadu iesākusi ar vērienu, un viņa jau jaunās sezonas pirmajā mēnesī atkārtojusi to, ko iespēja 2017. gadā, kad triumfēja "French Open", – sezonas laikā izcīnījusi divus vienspēļu titulus. Arī statistikas rādītājos viņa šobrīd izceļas pozitīvā ziņā.

Ostapenko šajā sezonā jau kļuvusi par Adelaidas un Lincas WTA vienspēļu turnīru čempioni. Divos vienspēļu turnīros viņai vienas sezonas ietvaros iepriekš izdevās uzvarēt tikai savas karjeras veiksmīgākajā sezonā 2017. gadā, kad viņa izcīnīja savu "Grand Slam" čempiones titulu un Seulas WTA turnīra pirmo vietu. Vēl viņas kontā ir čempiones tituli Birmingemā (2023.), Dubaijā (2022.), Īstbornā (2021.) un Luksemburgā (2019.)

"Esmu ļoti apmierināta ar veidu, kā spēlēju šajā sezonā. Domāju, ka esmu nobriedušāka un vairāk pārliecināta par savu spēli, tāpēc tas mani vairāk motivē strādāt vēl smagāk, lai es atgrieztos labāko desmitniekā," pēc uzvaras Lincas "WTA 500" sērijas turnīrā teica Ostapenko. "Tas ir apbrīnojami, ka šajā sezonā esmu izcīnījusi divas vienspēļu trofejas un vienu dubultspēļu trofeju (Brisbenā). "Australian Open" spēlēju arī dubultspēļu finālā. Četros turnīros esmu spēlējusi finālos, un tas ir lieliski."

Šajā sezonā Latvijas tenisistei 15 spēlēs izdevies izcīnīt 13 uzvaras, bet vienīgie zaudējumi piedzīvoti pret vienu un to pašu tenisisti – pieredzējušo Viktoriju Azarenku.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!