Foto: AP/Scanpix/LETA

Neapstrīdamā pasaules čempiona revanša cīņa boksā starp ukraini Oleksandru Usiku un britu Taisonu Fjūriju notiks 2024. gada 21. decembrī, paziņojis Saūda Arābijas izklaides departamenta priekšsēdētājs Turki Alalšihs.

19. maijā Usiks Saūda Arābijas pilsētā Rijādā grandiozā 12 raundu cīņā pēc punktiem pārspēja Fjūriju, kļūstot par neapstrīdamu pasaules čempionu boksā arī supersmagajā svara kategorijā un apvienojot visas četras prestižākās čempionu jostas. Abu bokseru līgumā bija iekļauts punkts par to, ka Fjūrijs var pieprasīt revanša cīņu, un viņš apstiprināja, ka to darīs uzreiz pēc piedzīvotā zaudējuma.

Sākotnēji tika izskatīta iespēja cīņu aizvadīt jau oktobrī, taču Turki Alalšihs norādīja, ka datums ir pārcelts uz decembri.

"Pasaule skatīsies vēl vienu vēsturisku cīņu," viņš rakstīja sociālajā tīklā "X". "Mūsu saistības pret boksa faniem turpinās. Ceram, ka jums patiks."

Alalšihs nenosauca revanša cīņas vietu, taču paziņoja, ka tā notiks "Rijādas sezonas laikā". Rijādas sezona ir izklaides festivāls, kas tiek rīkots katru ziemu kopš tā atklāšanas 2019. gadā un kurā ir notikuši vairāki augsta līmeņa boksa pasākumi.

Usikam šobrīd pieder Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu jostas. Četru jostu ēra boksā sākās 2007. gadā, kad pārējās organizācijas atzina arī WBO, un šī ir pirmā reize, kad par neapstrīdamu pasaules čempionu kļūst supersmagā svara bokseris. Trīs jostu ērā iepriekšējais neapstrīdamais čempions bija Lenokss Lūiss.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!