Foto: Red Bull Content Pool

Pasaules motokrosa čempionāta Vācijas "Grand Prix" posmā trasē strādājošais ārsts pēc latvieša Paula Jonasa piedzīvotā kritiena pieļāvis vairākas kļūdas, un tās, visticamāk, savainojumu padarīja vēl nopietnāku, medijam "gatedrop.com" stāstīja Jonasa pārstāvētās "Standing Construct Honda" komandas īpašnieks Tims Matiss.

Jau ziņots, ka svētdien Vācijas "Gand Prix" otrajā braucienā Jonass piedzīvoja kritienu jau pirmajā aplī, sacensības neturpinot. Vēlāk komanda paziņoja, ka latvietis kritienā salauzis labās rokas augšdelmu un izmežģījis plecu. Jau viņam tika veikta operācija.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta Studija" Jonasa menedžeris Kristers Serģis stāstīja, ka trauma esot smaga. "Sadragāts plecs un augšdelmā lūzums. Šobrīd nemāku teikt, bet tie noteikti būs vairāki mēneši pirms Pauls atkal varēs atgriezties apritē un pilnvērtīgi startēt. Šoreiz Paulam nepaveicās."

Pēc piedzīvotā kritiena Vācijas posmā trasē esošais ārsts pieļāva, ka plecs izsists uz priekšu un nekavējoties mēģināja to "ielikt atpakaļ vietā", stāstīja "Standing Construct Honda" komandas īpašnieks Matiss. Jonasa fizioterapeits uzstāja, ka jāveic rentgena uzņēmums, tomēr ārstu pārliecināt neizdevās.

"Viņi iedeva Paulam anestēziju, ārsts atkal mēģināja ar spēku iedabūt plecu vietā. Tad viņš pamanīja, ka plecs veic neparastas kustības, kā arī dzirdēja kaulu skaņas," notikumus atstāstīja Matiss. "Pēc tam ārsts lika Paulu ievietot ātrās palīdzības mašīnā un nogādāt Hallas slimnīcā. Tur viņi ieraudzīja, ka plecs ir ne tikai izmežģīts, bet arī augšdelma kaulam nolauzts proksimālais gals."

Komandas īpašnieks norādīja, ka tas, visticamāk, notika tad, ka mēģināja "ievilkt plecu vietā".

"Ir nepieņemami un nesaprotami, ka ārsts šādi rīkojās un, visticamāk, padarīja traumu daudz nopietnāku," turpināja Matiss, kurš stāstīja, ka arī slimnīcā viss neesot gājis gludi. Vispirms tur esot pateikts, ka nekavējoties nepieciešama operācija, lai izvairītos no nervu bojājumiem, bet tad esot saņemta ziņa, ka ieradies vēl viens pacients ar smagu muguras traumu, un viņam tika dota prioritāte.

"Bija noteikts, ka Paulu operēs divos naktī. Četros no rīta viņi pateica, ka operēs pa dienu, jo ārstu komanda bija pārāk nogurusi. Operācija tagad ir veikta, Pauls spēj kustināt roku un pirkstus. Mēs ceram, ka viss būs kārtībā," pauda Matiss.

Savukārt Serģis norādīja, ka neesot izklausījies pārāk optimistisks pēc notikušā.

Tas nozīmē, ka Jonass nevarēs piedalīties pasaules čempionāta posmā "MXGP of Latvia", kas notiks Ķegumā, "Zelta Zirgs" trasē.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ar 274 punktiem šobrīd ierindojas piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!