Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) nu jau bijušais ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks ir gatavs būt Latvijas delegācijas vadītājs Parīzes olimpiskajās spēlēs arī pēc notikušajām izmaiņām LOK vadībā.

LOK Izpildkomiteja martā lēma, ka Lejnieks būs Latvijas delegācijas vadītājs XXXIII vasaras olimpiskajās spēlēs Parīzē. Tobrīd bija plānots, ka LOK Ģenerālās asamblejas vēlēšanu sesija risināsies tikai pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm, bet pavasarī vairāki LOK biedri sasauca vēlēšanu kopsapulci jau ātrāk – 4. jūnijā.

Otrdien notikušajās LOK vēlēšanās par LOK prezidentu ar ievērojamu balsu vairākumu ievēlēja Raimondu Lazdiņu, bet par ģenerālsekretāru – LOK juridiskās nodaļas vadītāju Raiti Keseli. Savukārt Lejnieks atsauca kandidēšanu uz LOK individuālā locekļa statusu un līdz ar to arī nekandidēja uz LOK ģenerālsekretāra amatu.

Lazdiņš pēc ievēlēšanas medijiem sacīja, ka viņš redz Lejnieku kā delegācijas vadītāju un neplāno nekādas izmaiņas šajā jautājumā. Pēc Lazdiņa teiktā, izmaiņas būtu, ja Lejnieks pats nevēlētos būt delegācijas vadītājs pēc LOK izmaiņām.

Lejnieks sarunā ar portālu "Delfi" apliecināja, ka ir gatavs izdarīt darbu līdz galam kā delegācijas vadītājs. "Protams, tikšos ar jauno vadību un runāsim, bet esmu gatavs būt delegācijas vadītājs Parīzē."

Parīzes olimpiskās spēles sāksies 26. jūlijā un risināsies līdz 11. augustam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!