Foto: Red Bull Content Pool

Noslēdzies vairāk nekā gadu ilgušais apdrošināšanas akciju sabiedrības "BTA Baltic Insurance Company" (BTA) un Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) pasaules rallija čempionāta posma "Tet Rally Latvia" rīkotāja "RA Events" kopdarbs, kā rezultātā BTA nodrošinās Latvijas sporta pasaulē līdz šim vēl nepieredzēta veida un satura apdrošināšanas polisi, ar kopējo segumu 25 miljonu eiro apmērā un neierobežotu apdrošināšanas gadījumu skaitu, informēja sacensību organizatori.

Latvijas Republikas normatīvie akti paredz, ka jebkuram publiskam pasākumam ir jābūt spēkā esošai apdrošināšanas polisei. Un, lai gan šāda kārtība ir ierasta prakse, būtiski pieminēt, ka apdrošināšanas polises unikalitāte slēpjas tieši FIA pasaules rallija čempionāta posma starptautiskajā tvērumā un čempionāta norisi pārraugošās Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) izvirzītajās specifiskajās apdrošināšanas polises prasībās un tās segtajiem riskiem.

Apzinoties FIA pasaules rallija čempionāta posma norises nozīmi un tā lomu Latvijas atpazīstamības veicināšanā, jau priekšlaicīgi tika sākts darbs pie šādas apdrošināšanas polises sarūpēšanas. BTA speciālistiem rūpīgi iepazīstoties ar niansēto prasību sarakstu, vienlaicīgi tika uzsāktas arī sarunas ar FIA un pasaules čempionāta rīkotāju "WRC Promoter", lai precīzāk izprastu to būtību. Apdrošināšanas polises sagatavošanas laikā tika pieņemts lēmums arī piesaistīt ārvalstu partnerus, kas tieši specializējas augstākā līmeņa autosporta sacensību apdrošināšanā, tai skaitā arī "Formula 1". Tādējādi, šīs polises saskaņošanas procesā piedalījās BTA darbības laikā vēl nepieredzēti plašs iesaistīto speciālistu loks, kuriem kopā strādājot izdevās rast risinājumu un nodrošināt visnotaļ unikālu apdrošināšanas polisi – ar noteiktu segumu 25 miljonu apmērā, bet bez ierobežota apdrošināšanas gadījumu skaita.

"No dažādiem aspektiem vērtējot, šīs polises sagatavošana sniedza mums jaunu un unikālu pieredzi. Nepieredzēti augstā apdrošināšanas polises detalizācija un tās unikālā būtība, procesā iesaistīto personu skaits un nepieciešamība iekļauties noteiktajā prēmijas apmērā, arī mums sagādāja garus pārdomu brīžus," iesāka BTA valdes priekšsēdētājs Oskars Hartmanis. "Polises sagatavošanas procesā sazinājāmies ar partneriem Lielbritānijā, kur izsenis sastopamas dziļas apdrošināšanas tradīcijas, un, velkot paralēles ar autoralliju, kur rezultātu var sasniegt tikai nenogurstoši strādājot komandā, arī mēs atradām īsto starptautisko partneri, kura specializācija ļāva mums sagatavot gala piedāvājumu, parūpējoties par visu izvirzīto prasību ievērošanu, nodrošinot, ka Latvija varēs uzņemt paša augstākā sportiskā līmeņa autorallija sacensības!"

"RA Events" direktors Raimonds Strokšs stāstīja, ka šis process noteikti nebija no vienkāršākajiem, bet kopdarbs ir ļāva sasniegt visnotaļ unikālu rezultātu.

"Man ir jāsaka milzīgs paldies, ka BTA nepadevās, bet ar apskaužamu degsmi turpināja darbu, izcīnot rallija specifikai pielīdzināmu uzvaru. Uzvaru, kas savukārt jau pēc dažām nedēļām ļaus Latvijā sagaidīt pasaules ātrākās rallija ekipāžas, kuras jau cīnīsies par savu uzvaru "Tet Rally Latvia" ātrumposmos," teica Strokšs.

FIA pasaules rallija čempionāta posms "Tet Rally Latvia" norisināsies no 2024. gada 18. līdz 21. jūlijam.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!