Foto: Romāns Kokšarovs/ LOK

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Raimonds Lazdiņš pēc ievēlēšanas amatā teica, ka plāno beidzot vienot sporta sabiedrību un kā pirmais solis ceļā uz vienotību būs LOK prezidenta konsultatīvās padomes izveide, tomēr ideja piedzīvojusi fiasko jau 48 stundas pēc izmaiņām olimpiskajā kustībā.

Lai izveidotu šādu padomi, kurai būtu ne tikai formāla nozīme, būtu jāmaina LOK statūti, kā arī jāveic konsultācijas ar Starptautisko olimpisko komiteju (SOK), vai ideja vispār atbilst olimpiskajiem principiem un Olimpiskajai hartai, kas reglamentē nacionālo olimpisko kustību darbību.

Lazdiņš darbojas politiskās partijas "Platforma 21" vadībā, bet pēc ievēlēšanas LOK prezidenta amatā solījis pamest LHF viceprezidenta amatu un neturpināt darbu politiskajā partijā. "Platforma 21" ir pārpalikumi no Alda Gobzema savulaik veidotās partijas "Likums un kārtība", kas vēlāk pārtapa par "Katram un katrai".

Pirms darba sporta nozarē viņš no 2017.gada novembra līdz 2023.gada decembrim strādāja AS "Gaso" par Gāzapgādes drošības departamenta vadītāju, bet pirms tam bija AS "Latvijas gāze" Ekspluatācijas un tehniskā departamenta Analītikas un risku novēršanas daļas vadītājs.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!