Foto: Publicitātes foto

Latvijas motokrosa pilots Pauls Jonass šajā sezonā neatgriezīsies pasaules motokrosa čempionāta MXGP klases sacensībās, piektdien atklāja sportista menedžeris Kristers Serģis. Par to vēsta portāls "sportacentrs.com".

Jau ziņots, ka svētdien Vācijas "Gand Prix" otrajā braucienā Jonass piedzīvoja kritienu jau pirmajā aplī, sacensības neturpinot. Vēlāk komanda paziņoja, ka latvietis kritienā salauzis labās rokas augšdelmu un izmežģījis plecu. Pēc tam Jonasa pārstāvētās "Standing Construct Honda" komandas īpašnieks Tims Matiss skaidroja, ka Vācijā notikušajā posmā strādājošie ārsti, visticamāk, traumu padarīja daudz nopietnāku.

Serģis preses konferencē pirms pasaules čempionāta posma "MXGP of Latvia" preses konferencē stāstīja, Jonasam šī sezona ir beigusies.

"Operācija Vācijā ir veikta veiksmīgi. Rehabilitācijas posms pēc šī brīža aplēsēm, kas Paulam būs jāaizvada, ir trīs līdz četri mēneši. Tā kā sezona droši vien Paulam ir beigusies," "sportacentrs.com" citēja Serģa teikto. "Viņš pats ir optimisma pilns un jau zīmē plānus uz nākamo gadu, kad viņš varētu pilnvērtīgi gatavoties un startēt."

Latvijas Motosporta federācijas prezidents Mārtiņš Lazdovskis norādīja, ka bija uztraucies par Jonasa veselību, taču tagad visi līdzjutēji viņam var sniegt atblastu.

"Protams, ka Latvijas līdzjutējiem ir milzu "škrobe" par Paula Jonasa gūto traumu. Tajā pašā laikā, tik daudz enerģijas, cik latviešu fani ir sūtījuši Paulam, man šķiet, ka tas palīdzēs viņam labāk atjaunoties. Šobrīd viņš atrodas Beļģijā, bet mēs par viņu domājam, uztraucamies. Tieši grūtajos brīžos tas ļauj saņemties, piecelties un, iespējams, sasniegt vēl augstākus panākumus," Lazdovska teikto citēja Latvijas Motosporta federācijas preses dienests.

Pasaules un Eiropas čempionāta motokrosā sacensības "MXGP of Latvija gaidāmajā nedēļas nogalē risināsies Ķegumā mototrasē "Zelta Zirgs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!