Foto: FLAT-OUT Media Agency

"Latvijas Mobilais Telefons" atbalstītā rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis aizsāk izaicinošu sešu nedēļu posmu, kurā pārmaiņus ar atšķirīgām automašīnām un dažādu komandu paspārnē latvieši startēs divās Eiropas rallija čempionāta (ERC) sacensībās un divās Pasaules rallija čempionāta (WRC) sacensībās, informēja sportistu pārstāvji.

No 13. līdz 15.jūnijam Sesks un Francijs piedalīsies Eiropas Rallija čempionāta trešajā posmā "Royal Rally of Scandinavia", kas noritēs uz latviešu ekipāžai tīkamā grunts seguma, taču sāncensība par augstākajām vietām būs ļoti sīva.

"Pirmssacensību treniņš Zviedrijā pagāja vieglāk kā citkārt, sajūta bija laba, nebija vairs jāiesilst, jo pa Somijas ceļiem, kas ir visai līdzīgi, pirms nedēļas jau paguvām labāk iepazīst un sajust "Toyota Yaris GR Rally2" automašīnu. Zviedrijā koncentrējāmies uz to, lai varam ražotāja testos iegūtās zināšanās pārnest uz mūsu sporta auto. Būtiski, ka mums līdzās bija arī "MRF Tyres" riepu inženieri – varējām notestēt un izanalizēt piedāvātos riepu komplektus. Zviedrijā veicām 50 atļautos kilometrus, tas, protams, nav daudz salīdzinājumā ar vairāk kā 250 kilometriem, ko pavadījām līdzīgā "Rally2" automašīnā "Toyota Gazoo" ražotāja attīstības testos pirms nedēļas. Atšķirība ir tā, ka Somijā koncentrējāmies ražotāja dotajiem uzdevumiem – detaļām un regulējumiem, kas ir attīstības procesā, kurus šādos testos varam pilnveidot, tāpēc vienmēr nebraucām ar pilnu jaudu. Savukārt laiku Zviedrijā pilnībā veltījām uzdevumiem, kas būtiski sacensību rezultātam," sacīja rallija pilots Mārtiņš Sesks.

Pēc attīstības testiem Somijā ar "Toyota Gazoo" komandu un Zviedrijā aizvadītās pirmssacensību treniņu dienas, ekipāža ir sagatavojusies pirmajai no četrām sacensībām, kas ievadīs ārkārtīgi intensīvu un grūtu posmu sešu nedēļu garumā.

"Esam noskaņojušies ārkārtīgi intensīvam darba režīmam, kad pārmaiņus startēsim gan divos ERC, gan divos WRC posmos. Esmu nepārtrauktā komunikācijā par visiem posmiem vienlaikus, tomēr saprotu, ka katra no gaidāmajām sacensībām jāņem individuāli, cenšoties saglabāt maksimālu fokusu uz katru atsevišķi," Sesks turpināja.

Pēc ERC trešā posma Zviedrijā Mārtiņš Sesks un Renārs Francis taisnā ceļā dosies uz Igauniju, kur aizvadīs vienas dienas treniņu "M-Sport" "Ford Puma Rally1" automašīnā, lai sagatavotos startam Pasaules Rallija čempionāta posmā Polijā (27.-30.jūnijā). Turp ekipāža dosies jau 23.jūnijā, lai piedalītos "WRC Rally Show Warsaw 2024", kur aizvadīs šova braucienus Varšavas futbola arēnā "PGE Narodowy". No 5. līdz 7.jūlijam liepājnieki startēs ceturtajā ERC posmā "Rally Estonia", kam 18. līdz 21.jūlijā sekos Pasaules Rallija čempionāta posms Latvijā "Tet Rally Latvia".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!