Foto: WRC

Latvijas rallija pilots Mārtiņš Sesks aizvadītajā nedēļas nogalē pirms pasaules rallija čempionāta (WRC) posma Polijā piedalījās auto šovā Varšavā, un tur viņš skatītājus iepriecināja ar paraugdemonstrējumiem, kurus veica ar "Ford Puma Rally 1" mašīnu.

Pirms savas WRC debijas Sesks ar "Ford Puma Rally1" svētdien Varšavas centrā iepriecināja sanākušos rallija līdzjutējus, bet pēc tam viņš savas prasmes demonstrēja speciālā pasākumā "Kazimierz Gorski" stadionā.

WRC mājaslapā vēstīts, ka skatītāji esot bijuši sajūsmināti par latvieša paraugdemonstrējumiem un meklējuši labāko skatu punktu.

"Tas bija lieliski! Katru reizi, kad ierodos Polijā – vai tas būtu nacionālais čempionāts, Eiropas rallija čempionāts (ERC) vai tāds pasākums kā šodien, – tas ir pārpildīts ar cilvēkiem," WRC mājaslapā citēts sacīja Sesks. "Tas rada tik daudz entuziasma un dod mums papildu stimulu pirms WRC sacensībām pēc pāris dienām."

"Es visu laiku tikai smaidu, jo varēju veikt "saulītes" ar pasaulē ātrāko rallija mašīnu. Būt šajā mašīnā ir kaut kas tāds, par ko sapņoju jau labu laiku," turpināja liepājnieks.

Viņa debija WRC čempionātā notiks "80. ORLEN Rally Poland" posmā, kas risināsies jūnija izskaņā. Tad liepājnieks no 5. līdz 7. jūlijam startēs ceturtajā ERC posmā "Rally Estonia", bet 14. jūnijā aizvadīs treniņbraucienus ar hibrīpiedziņas "Rally1" automašīnu, lai 18. līdz 21. jūlijā mērotos spēkiem ar pasaules elites rallija braucējiem "Tet Rally Latvia".

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!