Fоtо: Reuters/Scanpix/LETA

Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks vairs nav neapstrīdams pasaules čempions boksā, kura īpašumā ir visas četras prestižākās čempionu jostas, jo viņam vienu no tām nācies padarīt vakantu.

19. maijā Usiks Saūda Arābijas pilsētā Rijādā grandiozā 12 raundu cīņā pēc punktiem pārspēja Fjūriju, kļūstot par neapstrīdamu pasaules čempionu boksā arī supersmagajā svara kategorijā un apvienojot visas četras prestižākās čempionu jostas. Pēc panākuma ukrainim piederēja Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempionu jostas. Četru jostu ēra boksā sākās 2007. gadā, kad pārējās organizācijas atzina arī WBO, un šī bija pirmā reize, kad par neapstrīdamu pasaules čempionu kļūst supersmagā svara bokseris. Trīs jostu ērā iepriekšējais neapstrīdamais čempions bija Lenokss Lūiss.

Tomēr tagad IBF čempionu josta atkal ir vakanta, un par to varēs cīnīties Lielbritānijas bokseri Entonijs Džošua un Daniels Dubuā.

Usiks mēģināja vienoties par to, lai viņa IBF josta netiktu atņemta un viņš varētu aizstāvēt savu neapstrīdamā pasaules čempiona titulu 21. decembrī, kad risināsies viņa revanša cīņa ar Fjūriju. Tomēr pēc IBF noteikumiem Usikam jostas saglabāšanai vajadzēja pārspēt obligāto pretendentu Dubuā. Aizvadīt vēl vienu cīņu pirms revanša dueļa pret Fjūriju ukrainis nevēlējās.

"Entonij un Daniel, es zinu, ka IBF tituls jums ir svarīgs. Tā ir mana dāvana jums, un to pasniegšu 21. septembrī," Usiks sacīja video ziņojumā, kas ievietots sociālajā tīklā "X".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !