Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Ar krāšņu buru jahtu parādi svētdien, 30. jūnijā, sākās Baltijas nozīmīgākā "Gulf of Riga Regatta"(GoRR) regate. Rīgas iedzīvotāji un viesi vērot parādi un dzirdēt parādes komentētājus visērtāk varēja "Riga Riverside festival", kas visas dienas garumā notika Andrejostā.

Viena no lielākajām Baltijas valstu regatēm - Gulf of Riga Regatta (GoRR) - norisinās no 30. jūnija līdz 5. jūlijam, un šogad tajā pieteikušās teju 70 komandas. Regatē šogad ieviesta jauna "Lifestyle" jahtu grupa, kas burātājiem nodrošina iespēju kļūt par daļu no regates programmas, neiesaistoties sportiskajā sāncensībā.

Regates sākums un pirmā sacensību diena tiks aizvadīta Rīgā, nedēļas turpinājumā flote viesosies Salacgrīvā un sacensības noslēgsies 5. jūlijā, Pērnavā, kur notiks GoRR uzvarētāju, Latvijas jūras burāšanas čempionu un Livonijas kausa ieguvēju apbalvošana.

Sacensību noslēgumā tiks suminās katras grupas GoRR 2024. gada uzvarētājus un Latvijas jūras burāšanas čempionus. Savukārt ORC grupu komandām pasniegs Livonijas kausu – to izcīnīs flotes ātrākā laiva, kura visu regates posmu kopvērtējumā distancē pavadīs visīsāko laiku pēc fakta. Angliski to apzīmē first boat home jeb laiva, kas pirmā šķērso finiša līniju.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!