Foto: Vladislavs Proškins/F64

Par Latvijas Boksa federācijas (LBF) prezidentu atkārtoti ievēlēts Nils Žuravļovs, kurš šajā amatā strādā kopš 2012. gada un kuram šajās vēlēšanās nopietnu pretestību izrādīja opozīcija, vēsta "Latvijas Televīzija".

LBF prezidenta vēlēšanās otrdien par Žuravļovu nobalsoja 18 LBF biedri, bet otrs kandidāts Māris Zusts saņēma 14 balsis.

Intervijā LTV pēc ievēlēšanas amatā Žuravļovs teica, ka federācijas vadībā tika ievēlētas boksā iesaistītas personas, kas darbosies kopīgi, lai panāktu vēlamo rezultātu.

Iepriekš vēstījām, ka Žuravļova opozīcija šajās vēlēšanās centās panākt izmaiņas, jo uzskatīja, ka aizvadītajos gados šī sporta veida labā nekas netika darīts. Zusts tika izvirzīts kā prezidenta kandidāts, bet ģenerālsekretāra amatā plānots bija Edžus Cābulis.

Cābulis atzina, ka opozīcijai, iespējams, pietrūka pieredzes, jo nozīmīgas aktivitātes notika pēdējā naktī pirms vēlēšanām. Žuravļovs aicināja opozīciju sadarboties turpmākajā darbā, par ko Cābulis gan bija skeptisks, jo tāda rīcība LBF prezidentam iepriekš nav bijusi raksturīga.

Žuravļova pretinieki prātoja, kur pazuda vēl divas balsis, jo pirms izšķirīgā balsojuma reģistrējās 34 biedri, – par diviem vairāk nekā saskaitīja balsojumā. Īsi pirms LBF kongresa vēl vecā Žuravļova valde no federācijas biedru vidus izslēdza vairākus klubus, kas, iespējams, mainīja balsojuma rezultātu.

LTV vēsta, ka kopsapulcē neiztika arī bez policijas iejaukšanās, jo Žuravļova komanda nevēlējās kongresā ļaut piedalīties boksa treneriem no visas Latvijas. Arī LTV mikrofons tika aizvākts kā acīmredzams traucēklis kopsapulces norisei. Daži Boksa federācijas biedri Žuravļova prezentācijā saskatīja atklātu balsu pirkšanas gadījumu, izsaucot uzņēmējus, kuri solīja summas, ko ziedos biedrībai, lai gan piecus gadus to nav darījuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!