Foto: F64

Jūlija sākumā Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) konkursa kārtībā par Sporta departamenta vadītāju izvēlējās pludmales volejbolistu Aleksandru Samoilovu. Neilgi pirms konkursa rezultātu izziņošanas sporta aprindās vairāki cilvēki sacīja, ka esot jau izraudzīts "sporta ministrs", lai gan konkurss nebija noslēdzies. Gan šis fakts, gan konkursā izvirzīto prasību atbilstība uzvarētājam raisīja šaubas citos kandidātos par izvēles godīgumu.

Portālam "Delfi" zināmas vairākas personas, kas šī pusotra gada laikā kandidēja uz šo amatu. Lai gan daudziem kandidātiem bijuši atbilstoši CV, viņiem neizpratni rada IZM vilcināšanās un tad pēkšņā atbilstošā kandidāta atrašana, kas tikai palielina aizdomas par konkursa objektivitāti. Savukārt kāda sporta veida funkcionārs vēl pirms konkursa pieteikuma termiņa sarunās ieminējies, ka beidzot būšot IZM Sporta departamenta vadītājs, portālam "Delfi" sacīja vairāki avoti, kas vēlējās palikt anonīmi.

Portāla "Delfi" rīcībā ir IZM atbildes, ko IZM nosūtījusi dažiem konkursantiem pēc šogad notikušā pirmā konkursa. IZM augsti novērtējusi konkursanta iegūto izglītību, darba pieredzi, profesionālās zināšanas, spējas un prasmes, tomēr ar to bijis par maz. Šādas vien ādas atbildes IZM sniegusi pēc konkursa, kas noslēdzās bez rezultāta. Ne IZM atbildē, ne izvērtēšanas procesa gaitā šie kandidāti tā arī neuzzināja, kas neatbilst prasībām, jo viss "esot bijis lieliski".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!