Foto: AP/Scanpix/LETA

Ķīnas sportists Paņs Džaņle trešdien Parīzes olimpiskajās spēlēs ar jaunu pasaules rekordu uzvarēja 100 metru peldējumā brīvajā stilā. Savukārt Francijas sportists Leons Maršāns divu stundu laikā izcīnīja divas olimpiskās zelta medaļas.

Paņs finālā distanci veica 46,40 sekundēs, par 0,4 sekundēm labojot paša februārī Dohā sasniegto rekordu.

Otro vietu ar rezultātu 47,48 sekundes tāpat kā pirms trim gadiem Tokijā ieguva Riodežaneiro spēļu uzvarētājs šajā distancē austrālietis Kails Čelmerss, bet trešais, uzvarētājam zaudējot 1,09 sekundes, bija rumānis Davids Popoviči, kurš Parīzē bija uzvarējis divreiz garākā distancē.

Maršāns sākumā ar jaunu olimpisko rekordu uzvarēja 200 metru peldējumā tauriņstilā. Maršāna rezultāts minūte un 51,21 sekunde ir arī jauns Francijas rekords.

Sudraba medaļu, uzvarētājam zaudējot 0,54 sekundes, izcīnīja Tokijas spēļu uzvarētājs šajā distancē ungārs Krištofs Milāks, bet trešais finišēja Kanādas pārstāvis Iļja Haruns, uzvarētājam piekāpjoties 1,59 sekundes un sasniedzot jaunu valsts rekordu.

Vēlāk Maršāns ar jaunu olimpisko rekordu uzvarēja 200 metru peldējumā brasā, izcīnot otro zelta medaļu divu stundu laikā. Maršāns distanci veica divās minūtēs un 5,85 sekundēs.

Otrais bija Tokijas spēļu čempions 200 metros brasā austrālietis Zeks Stabletijs-Kuks, distanci veicot par 0,94 sekundēm lēnāk nekā čempions, bet trešo vietu ar rezultātu divas minūtes un 7,90 sekundes ieņēma nīderlandietis Kaspars Korbo.

Maršānam tagad Parīzē ir jau trīs uzvaras pēc zelta medaļas 400 metru kompleksajā peldējumā.

Tikmēr zviedriete Sāra Šēstrema trešdien Parīzes olimpiskajās spēlēs uzvarēja 100 metru brīvā stila peldējumā.

Šēstrema finišēja 52,16 sekundēs, otro reizi kļūstot par olimpisko čempioni. Pirmoreiz viņai tas pirms astoņiem gadiem Riodežaneiro izdevās 100 metru tauriņstila distancē.

Trešo medaļu Parīzē izcīnīja šo spēļu čempione 100 metru tauriņstila distancē amerikāniete Torija Haska, kura baseinā pavadīja 52,29 sekundes, bet vēl 0,04 sekundes lēnāka bija Honkongas peldētāja Ševona Hogija.

Amerikāniete Keitija Ledeki trešdien Parīzes olimpiskajās spēlēs uzvarēja 1500 metru brīvā stila peldējumā.

27 gadus vecā Ledeki aizstāvēja pirms trim gadiem Tokijā izcīnīto titulu, finišējot ar jaunu olimpisko rekordu 15 minūtes un 30,02 sekundes.

Tā viņai ir astotā zelta medaļa olimpiskajās spēlēs, kopš 2012.gada izcīnot arī trīs sudraba un vienu bronzas medaļu.

Sudraba medaļu saņēma mājiniece Anastasija Kirpičņikova, kura uzvarētājai zaudēja 10,33 sekundes, bet trešā finišēja Vācijas peldētāja Izabela Goze, kura Ledeki piekāpās 11,14 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!