Foto: LETA

Latvijas kārtslēcējs Valters Kreišs Parīzes olimpiskajās spēlēs saslimis ar Covid-19, liecina viņa ieraksts sociālajos tīklos. Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) atteicās plašāk komentēt, vai Latvijas delegācijā ir konstatēti vēl citi saslimšanas gadījumi.

"Vēlos pastāstīt par savu veselību olimpiskajās spēlēs. Nākamajā dienā pēc atgriešanās no fināla veicu Covid-19 testu un tas bija pozitīvs. Tas izskaidro, kādēļ finālā nespēju paelpot un ķermenis padevās. Dažas dienas pirms fināla jau bija sajūta, ka kakls ir iekaisis. Bet tāpat es izdarīju finālā visu, ko spēju un tā bija neaizmirstama pieredze," teikts sportista ierakstā sociālajos tīklos.

Foto: Kadrs no video

20 gadus vecais Kreišs kvalifikācijā ar rezultātu 5,70 metri bija 11. labākais un iekļuva finālā, tikai otro reizi vēsturē nodrošinot Latvijai dalību olimpisko spēļu kārtslēkšanas finālsacensībās. Finālā viņš pārvarēja tikai sākuma augstumu 5,50 metri un ieņēma 12. vietu.

Kreišs mājās atgriezās jau nākamajā dienā pēc sacensībām, kas risinājās 5. augustā. Viņš lidoja kopā ar vairākiem citiem Latvijas delegācijas pārstāvjiem, turklāt piedalījās publiskajā sagaidīšanas pasākumā lidostā "Rīga". Pēc atgriešanās Latvijā viņš sarunā ar LTV sacīja, ka fināla rītā bijusi "slikta pašsajūta, paaugstināta temperatūra, kakls ciet, visi elpceļi ciet". "Ar ārstiem risinājām situāciju, bet veselība atspēlējās un ķermenis attiecās sacensību laikā, ieskrējienā nevarēju dabūt ātrumu, jaudu, un tur arī viss beidzās," sacīja sportists.

Latvijas olimpiskās delegācijas vadītājs un LOK ģenerālsekretārs Raitis Keselis, aizbildinoties ar personu veselības datu aizsardzību, nekomentēja Kreiša gadījumu un to, vai Covid-19 ir skāris arī citus olimpiskād delegācijas dalībniekus.

Runājot par Kreiša gadījumu, Keselis norādīja, ka "tajā brīdī, kad notika starts un sportists uzturējās ciematā, pozitīvu Covid-19 testu rezultātu nebija".

"Šobrīd nevaru ne apstiprināt, ne noliegt, vai ir citi gadījumi. Varu teikt, ka sportistu veselības stāvoklis neietekmē gaidāmos startus," sacīja Keselis. Viņš piebilda, ka delegācijā visi darbi tiek nodrošināti, atbilstoši starptautiskām norādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!