Foto: Ņikitas Smirnova "Instagram" konts

Bijušais Latvijas čempions boksā Ņikita Smirnovs savā sociālā tīkla "Instagram" kontā otrdien paziņoja par Krievijas pilsonības pieņemšanu, tomēr pēc ažiotāžas sākšanās viņš video uzrunā paziņoja, ka tas bija tikai joks.

Divus Latvijas čempiontitulus amatieru konkurencē ieguvušais Smirnovs sociālajā tīklā publicēja fotogrāfiju, kurā redzams ar Krievijas pasi.

"Tagad tas vairs nav noslēpums," krievu valodā ierakstījis 29 gadus vecais bokseris, kurš profesionālajā ringā aizvadījis piecas cīņas un visās uzvarējis. "Pirms dažiem mēnešiem iekūlos neparastā notikumā. Šodien vēstniecībā Rīgā pieņēmu Krievijas pilsonību un saņēmu pasi. Skatieties un apskaudiet, tagad esmu pilsonis."

Taču divas stundas vēlāk viņš video uzrunā savā "Instagram" profilā norādīja, ka tas esot bijis tikai joks, taču viņš pauda kritiku žurnālistiem, kuri neesot pārbaudījuši viņa publicēto informāciju un pārliecinājušies par tās patiesumu.

"To es negaidīju," viņš norādīja. "Tas bija "prikols". Lai pieņemtu Krievijas pilsonību, vajag atteikties no Latvijas pilsonības. Es pilsonību nenomainīju un to negrasos darīt. Ar šo pasi es varu ceļot pat visu pasauli, par ko esmu priecīgs. Ieslēdziet galvu un neticiet visam."

"Novēlu, lai kari visās pasaules valstīs drīz beigtos un mēs visi dzīvotu mierā, saticībā un mīlestībā," viņš pierakstīja pie sava video. "Esmu pret karu, lai kur tas notiktu, esmu par mieru visā pasaulē un īpaši komentāros zem saviem ierakstiem."

"Mums ir brīnišķīga valsts un jābūt draudzīgākiem un, lūdzu, neticiet visam, ko raksta ziņas," pauda Smirnovs.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) 'vēl pirms Smirnova otrā ieraksta sociālajos tīklos par "pajokošanos" portālam "Delfi" skaidroja, ka par šo gadījumu ir uzsākusi pārbaudi. "Jāņem vērā, ka saskaņā ar Pilsonības likuma nosacījumiem personai 30 dienu laikā ir jāatsakās no Latvijas pilsonības, ja tā ir ieguvusi tādas valsts pilsonību, ar kuru nav pieļaujama dubultpilsonība. Ja minētais termiņš nav ievērots, tas ir pamats Latvijas pilsonības atņemšanai," skaidro PMLP.

Pēdējo cīņu profesionālajā ringā Smirnovs aizvadīja 2020.gada oktobrī, kad smagsvaru duelī tikās ar Kristapu Zuti. Cīņā netika noteikts uzvarētājs, jo abi bokseri tika diskvalificēti.

Visās piecās pārējās cīņās Smirnovs izcīnīja uzvaras, trīs no tām - priekšlaicīgas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!