Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas bokseris Mairis Briedis paziņojis par profesionālās karjeras noslēgšanu. Viņš tās laikā kļuva par trīskārtēju pasaules čempionu un triumfēja arī Pasaules boksa supersērijā (WBSS), tomēr karjeras beigu daļā vērtēts pretrunīgi.

Savā paziņojumā Briedis norādīja, ka šis lēmums nebija viegls, jo bokss viņam vienmēr bijis "vairāk nekā tikai sports – tā bija dzīve, piepildīta ar aizrautību un emocijām." Viņš īpaši izceļ Latvijas līdzjutēju lomu savos panākumos: "Mana tauta - tas ir mans dopings," savu spārnoto frāzi atkārto Briedis, pateicoties faniem par nenovērtējamo atbalstu. Noslēdzot uzvarām bagāto karjeru, Briedis solīja turpināt iesaistīties sportā, palīdzot jaunajai bokseru paaudzei un daloties ar savu pieredzi.

Mairis Briedis savu sportista karjeru uzsāka 1999. gadā, savukārt profesionālajā boksā bija kopš 2009. gada, un šajā laikā kļuva par vienu no pasaules vadošajiem bokseriem pirmajā smagajā svarā. Karjeras laikā Briedis izcīnījis trīs no četrām prestižākajām čempionu jostām - WBC, WBO un IBF. Vēl 2019. gadā Pasaules Boksa supersērijā viņš ieguva Muhameda Ali trofeju.

Brieža rēķinā ir 28 uzvaras un trīs zaudējumi. WBSS pirmās sezonas pusfinālā viņš piekāpās Oleksandram Usikam, bet karjeras norietā divreiz austrālietim Džejam Opetaijam, kurš viņam pirmajā duelī atņēma IBF čempiona jostu. Tieši pret Opetaiju Briedis aizvadīja savu pēdējo cīņu.

Briedis pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika kritizēts par to, ka sociālajos tīklos publicēja ierakstu, kurā Krievijas izraisītajā karā Ukrainā "nenostājas nevienā pusē" un vainoja medijus karadarbības, viņaprāt, nepareizā atspoguļošanā. Vēlāk sportists iestājās arī pret tā dēvētā "Uzvaras pieminekļa" demontāžu un mēģināja iekļūt Saeimā no partijas "Saskaņa". Saņēmis skarbu pretreakicju, Briedis publiskoja video, kurā viesojas pie bijušā boksera, Kijivas mēra Vitālija Kļičko un pauž atbalstu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!