Foto: Kadrs no video

ASV sieviešu futbola izlases uzbrucēja Lina Viljamsa ballītes laikā salauzusi savu Parīzes olimpisko spēļu zelta medaļu, kas tagad kļuvusi par "pasaulē dārgāko pudeļu paliktni".

ASV futbolistes Parīzē piekto reizi kļuva par olimpiskajām čempionēm, kad viņas finālā ar 1:0 pieveica Brazīliju. Starp laureātēm bija arī 31 gadu vecā Viljamsa, taču nu viņas zelta medaļa ir ievērojami cietusi.

"Kā es tiku pie pasaulē dārgākā pudeļu paliktņa?" savā "TikTok" video vaicā Viljamsa. Viņa atceras, ka uz medaļas bija detaļa, kas godalgu saturējusi ar kaklā liekamo lentu. Tā nolūzusi, taču ne pēc medaļu pasniegšanas ceremonijas, kad cēlmetāls piedzīvojis ievērojamu šūpošanos. "Tas noteikti nepalīdzēja, bet tā es savu medaļu nesalauzu."

@lynnwilliams9

Story time… 🥇

♬ original sound - Lynn Raenie Williams

Viljamsa savu medaļu salauzusi, jo ballītes laikā aplikusi to ap plecu un roku - kā rokassomu. "Es lēkāju, dejoju, un medaļa vienkārši nokrita. Man visi apkārt dejoja, kamēr centos pacelt godalgu no zemes. Tā tagad ir nedaudz saspiedusies, tā kļuvusi vēl unikālāka," smejas Viljamsa.

Futboliste uzskata, ka Parīzes olimpisko spēļu medaļas varēja izgatavot izturīgākas. "Domāju, to varēja izdarīt labāk. Nezinu, kā es medaļu salabošu, gaidām ziņu no Starptautiskās Olimpiskās komitejas. Viņi teica, ka varbūt tikšu pie jaunas. Man gan jāpierāda, ka medaļa tiešām ir sabojāta. Ja arī neizdosies tikt pie jaunas, domāju - šis ir foršs un amizants stāsts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!