Foto: FIM SGP Latvia

Uz "FIM Speedway Grand Prix" pasaules čempionāta Latvijas posmu Biķernieku trasē iekārtota jauna tribīne ar 1400 skatītāju vietām, kā arī izveidots mākslīgais apgaismojums, kas radīs īpašu atmosfēru. Savukārt viens no Latvijas spīdveja braucējiem Francis Gusts norādīja, ka Biķernieku trases ovālā līdz šim māju sienas palīdzējušas.

Pirmdien, 26. augustā, Biķernieku trasē norisinājās preses konference, kurā piedalījās "FIM Speedway Grand Prix" pasaules čempionāta Latvijas posmu rīkotāja "D4K" vadītājs Daniels Kārkliņš, kā arī Latvijas vadošie spīdveja braucēji Andžejs Ļebedevs un Francis Gusts, kuri dienas izskaņā veica arī treniņbraucienus, lai labāk sagatavotos 6. un 7. septembrī paredzētajām sacensībām.

"Pērn sacensības sarīkojām pirmo reizi, gūstot vairākas atziņas un mācības, kuras ņēmām vērā šo sacensību sarīkošanas gaitā. Kopā ar mūsu partneri "DeWALT", šogad trasē esam raduši iespēju uzbūvēt papildu tribīnes, izveidojot teju 1400 jaunas sēdvietas, kas atradīsies pretējā pusē esošajām Biķernieku trases tribīnēm. Tādējādi pieredzēt un izbaudīt spīdveja dinamisko un visnotaļ unikālo sacensību gaisotni šogad varēs vēl plašāks interesentu loks. Vēl vairāk, šī DeWALT tribīne būs vienīgā, kuras apmeklētāji varēs vērot arī dalībnieku zonā jeb "pitos" notiekošo," teica Kārkliņš.

"Tāpat darbosies īpaša fanu zona, kurā dienas garumā darbosies dažādas aktivitātes un sacensību partneru izklaides zonas, tai skaitā tiks sarīkota arī autogrāfu sesija. Iedrošinu skatītājus ierasties laicīgi – nesteidzīgi pavadot dienu pirms sagaidīt oficiālo startu, kas piektdien, 6. septembrī paredzēts plkst. 17:00, bet sestdien, 7. septembrī – plkst. 19:00," viņš turpināja.

"Vēl viena ļoti pamanāma izmaiņa būs trasē izvietotais mākslīgais apgaismojums, kas trekam piešķirs īpašu atmosfēru. FIM pasaules spīdveja čempionāta rīkotājs katrā posmā ierodas ar lielu skaitu dažādu gaismas un pirotehnikas elementu, kas šoreiz – tumsā – izskatīsies ļoti iespaidīgi," izbaudīt FIM pasaules spīdveja čempionāta sacensības aicina sacensību rīkotājs Daniels Kārkliņš.

Andžejs Ļebedevs šogad iekļauts pasaules čempionāta pamatbraucēju sastāvā, un, salīdzinot ar pagājušo gadu, kad viņš startēja kā sezonas pirmais rezervists, tā ir ļoti būtiska atšķirība.

"Tā ir liela atbildība, saņemt šādu pasaules čempionāta rīkotāja novērtējumu un īpašo sezonas ielūgumu, ierindojot mani starp labākajiem spīdveja braucējiem pasaulē. Tas arī bija redzams sezonas sākumā, cik lielu psiholoģisko slogu tas radīja. Gaidīju no sevis vairāk, bet tajā pašā laikā, pieļāvu pārāk daudz kļūdu. Tagad jau sezonas otrajā pusē pārliecība ir atgriezusies un jūtos daudz komfortablāk," teica Ļebedevs. "Pēdējos trīs posmos trīs reizes pēc kārtas esmu bijis pusfinālā, un ar katru uzvarēto braucienu, katru pusfinālu tā ticība atgriežas arvien vairāk – gan par sevi, gan mehāniķiem, gan motocikliem."

"Kā mēs spīdveja pasaulē smejamies, man ir viena no lielākajām iespējām nodrošināt vietu arī nākamā gada spīdveja elitē. Man ir iespēja uzvarēt Eiropas čempionātā un nodrošināt vietu Speedway GP pamatsastāvā uz 2025. gadu, man ir iespēja palikt pirmajā sešiniekā Speedway GP čempionātā, vēl ir iespēja arī GP Challenge pretendentu finālā. Tiešām negribētos, lai šī iespēja izslīd no rokām. Kā arī darīšu visu, lai izdotos atkārtot savu līdz šim lielāko panākumu – izcīnīt Eiropas čempiona titulu," Ļebedevs turpināja. "Sezonas otrajā pusē jūtos tiešām labi, arī pēc traumas sadziedēšanas pirmās sacensības nebija tās labākās, bet tagad ar tehniku viss ir labi, un arī pats jūtos labi. Katram trekam vajag pielāgoties un cīnīties."

Braucēji pēc preses konferences veica dažus treniņbraucienus, lai pamēģinātu kaut ko jaunu savā braukšanā šajā trasē.

"Teiciens, ka māju sienas palīdz, tiešām strādā, un startējot Rīgā tiešām jūtos ļoti labi, un šeit man bijuši arī labi rezultāti. Viss kas atliek – centīsimies to atkārtot un apliecināt arī šogad. Pēdējās sacensībās Polijas Ekstralīgā man bija iespēja aizstāt pamatsastāva braucēju Vroclavas komandas sastāvā, un es līdz galam netiku galā ar satraukumu. Bija sacensības, kuras nobraucu labāk, bet bija arī tādas, kurās pieļāvu kļūdas, gūstot ļoti noderīgas atziņas, pie kā strādāt, gan pie sava sniegumā, gan tehnikas sagatavošanā," stāstīja "DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga" dalībnieks Francis Gusts.

Rīgā, Biķernieku trases spīdveja stadionā pasaules mēroga sacensības paredzētas divu dienu garumā – vispirms 6. septembrī notiks "2024 DeWALT FIM Speedway GP2 of Latvia – Riga", sezonas otrais posms braucējiem U-21 vecuma grupā, bet jau dienu vēlāk 7. septembrī spīdveja trekā norisināsies "2024 OlyBet FIM Speedway Grand Prix of Latvia – Riga", pasaules čempionāta sezonas devītais posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!