Foto: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team

Par F-1 komandas "Mercedes" pilotu 2025. gada sezonā kļūs 18 gadus vecais Kimi Antonelli, kurš aizvietos uz "Ferrari" vienību aizgājušo Lūisu Hamiltonu, vēsta komanda.

Antonelli piektdien diezgan neveiksmīgi debitēja pie "Mercedes" formulas stūres, brīvajos treniņbraucienos avarējot desmit minūtes pēc izbraukšanas trasē. Tomēr tas nemainīja titulētās komandas viedokli par pilotu, un tā ar viņu noslēdza līgumu.

Antonelli ir aizvadījis izcilu junioru karjeru, strauji kāpjot rangā. Pēc ADAC un Itālijas F-4 titulu izcīnīšanas 2022. gadā un uzvaras Eiropas reģionālajā čempionātā 2023. gadā, "Mercedes" akadēmijas pilots šajā sezonā izlaida F-3 un uzreiz debitēja F-2 čempionātā "Prema" komandas sastāvā.

Viņš šajā sezonā ir uzvarējis divās sacīkstēs un šobrīd ieņem sesto vietu čempionātā. 18 gadus vecais itālis apvieno F-2 sacensības ar "Mercedes" iepriekšējo modeļu testēšanas programmu.

"Ir apbrīnojama sajūta, ka 2025. gadā esmu nosaukts par "Mercedes" braucēju kopā ar Džordžu Raselu," sacīja Antonelli. "Sasniegt F-1 ir sapnis, kas man ir bijis kopš maza zēna vecuma. Es vēlos pateikties komandai par atbalstu, ko viņi man ir snieguši manā karjerā līdz šim, un ticību, ko viņi man ir izrādījuši. Es joprojām daudz mācos, bet jūtos gatava iespējai. Es būšu koncentrējies uz to, lai kļūtu labāks un nodrošinātu labākos iespējamos rezultātus komandai."

Gan Rasels, gan Antonelli ir "Mercedes" pilotu akadēmijas audzēkņi.

"Mūsu 2025. gada braucēju sastāvs apvieno pieredzi, talantu, jaunību un nepārspējamu ātrumu. Mēs esam sajūsmā par to, ko Džordžs un Kimi sniedz komandai gan kā individuāli braucēji, gan arī kā komanda," teica "Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!