Foto: AFP/Scanpix/LETA

Britu autobraucējs Lando Noriss sestdien Itālijā bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) Itālijas "Grand Prix" kvalifikācijā un sacensības sāks no pirmās starta vietas.

"McLaren" piloti svinēja dubultuzvaru, jo Noriss bija pirmais, apli trešajā kvalifikācijas sesijā veicot minūtē un 19,327 sekundēs, bet Oskars Piastri ātrākajā aplī sasniedza laiku minūte un 19,436 sekundes.

Trešais bija "Mercedes" pilots Džordžs Rasels, kurš uzrādīja laiku minūte un 19,440 sekundes, nākamās divas vietas ieņēma "Ferrari" braucēji Šarls Leklērs un Karloss Sainss, bet sestais finišēja Rasela komandas biedrs Luiss Hamiltons.

Kā septītais sacensības uzsāks kopvērtējuma līderis no "Red Bull" Makss Verstapens, astotais - otrs "Red Bull" pilots Serhio Peress, devītais - Aleksandrs Albons ("Williams") un desmitais - Niko Hilkenbergs no "Haas", bet 11. labāko rezultātu uzrādīja pasaules eksčempions Fernando Alonso ("Aston Martin").

Debitants Franko Kolapinto, kurš "Williams" rindās nomainīja Loganu Sārdžentu, ierindojās 18.vietā 20 pilotu konkurencē.

21 gadu vecais braucējs būs pirmais argentīniešu pilots, kurš startēs F-1 vairāk nekā divu gadu desmitu laikā.

Pirms tam trešajos treniņbraucienos ātrāko laiku minūte un 20,117 sekundes sasniedza Hamiltons. Viņš par 0,093 sekundēm apsteidza Raselu un par 0,109 sekundēm - Leklēru.

Ceturtais bija Piastri, piektais - Noriss un sestais - Verstapens, atpaliekot no Hamiltona 0,251 sekundi. Septītais finišēja Sainss, devītais - Kolapinto, 11. - Alonso, bet 18. - Peress.

Jau ziņots, ka piektdien Verstapens bija ātrākais pirmajā treniņu sesijā, bet otrajā pie labākā apļa laika tika Hamiltons.

Svētdien tiks aizvadītas Itālijas "Grand Prix" sacīkstes.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 295 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 225 punktiem ieņem Noriss, trešais ar 192 punktiem ir Leklērs, bet uz ceturto pozīciju ar 179 punktiem ir pakāpies Piastri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!