Foto: Comitato Italiano Paralimpico

Itāļu sportists Džakomo Perini tika diskvalificēts vīriešu vieninieku airēšanas sacensībām, jo viņš no laivas bija aizmirsis izņemt savu mobilo telefonu, vēsta aģentūra "Reuters". Itālis tādējādi pazaudējis izcīnīto bronzas medaļu.

Starpgadījums notika svētdien pēc sacensību finiša. 28 gadus vecais Perini gan taisnojas, ka tā bijusi vienkārša aizmāršība un ka viņš caur telefonu neesot ne ar vienu komunicējis. Itālijas sportists finālā finišēja trešais PR1 medicīnas klasē, kurā airēšanai tiek izmantoti tikai pleci un rokas, tomēr viņa prieks par izcīnīto medaļu bija īss, jo starptautiskā federācija "World Rowing" paziņoja par airētāja diskvalifikāciju. Sods pamatots ar to, ka Perini sacensību laikā izmantojis komunikācijas iekārtas, kas esot noteikumu pārkāpums.

Perini uzsvēra, ka tā bijusi aizmāršība. Viņš mobilo telefonu laivā atstājis mazā somā, kurā atradusies arī ūdens pudele. Itālis kategoriski nepiekrīt sodam un akcentē, ka nav pārkāpis nevienu noteikumu.

"Es laivā nemaz neizmantoju telefonu. Tiesnešiem to parādīju, lai viņi redz, ka mans pēdējais zvans bija iepriekšējā vakarā, kad sarunājos ar psihologu," pauž Perini. "Noteikumu neaizliedz laivā atrasties telefonam, to vienkārši tur nedrīkst izmantot."

Attiecīgais noteikumu punkts nosaka, ka "nav atļauta saziņa ar ārpus sacensībām esošu apkalpi, izmantojot elektrisko vai elektronisko aprīkojumu". Itālijas Airēšanas federācija iesniedza apelāciju, kas tika noraidīta, taču organizācija nedomā padoties un turpinās apstrīdēt sportistam piemēroto diskvalifikāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!