Foto: AFP/Scanpix/LETA

Triumfēt šīgada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionātā nav reāli, ja vien "Red Bull" komanda drīzumā neveiks būtiskus uzlabojumus savā bolīdā, atzīst trīskārtējais pasaules čempions Makss Verstapens, kurš gan joprojām saglabā vadību sezonas kopvērtējumā.

Sezonas otrajā pusē teicamu sniegumu sākusi demonstrēt "McLaren" komanda ar tās pilotiem Lando Norisu un Oskaru Piastri. Gada sākumā dominējošā "Red Bull" gan joprojām saglabā vadību abos kopvērtējumos, taču astoņus posmus līdz sezonas beigām Verstapena pārsvars pār otrajā vietā esošo Norisu sarucis līdz 62 punktiem, bet Konstruktoru kausā "McLaren" atpaliek vairs nieka astoņus punktus.

Pēc aizvadītās nedēļas nogales posma Itālijā piktais Verstapens "Red Bull" formulu nosaucis par nebraucamu monstru. "Šobrīd mums izcīnīt abus čempiontitulus nav reāli," pēc sacensībām atzina nīderlandietis, kurš pērn uzvarēja 19 no 22 posmiem. Viņš pie panākuma nav ticis jau sešās sacensībās pēc kārtas, bet Itālijā palika sestajā pozīcijā. Viņa komandas biedrs Serhio Peress bija vien septītais.

"Komandai tagad ir jāpastrādā un jānāk klajā ar daudz izmaiņām formulā. Mēs būtībā 6-8 mēnešu laikā esam no dominējošas mašīnas pārsēdušies nebraucamā spēkratā," Verstapens norādīja, ka šāda pieredze ir ļoti savdabīga. Nīderlandes pilots pie "Red Bull" formulas stūres vairs nejūtoties tik pārliecinoši kā iepriekš, turklāt arī komandas vadītājs Kristians Horners atzīst - ir liels jautājums, vai vienībai izdosies iegūt abus titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!