Foto: Ausma Cīrulniece

Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance" otrdien izcīnīja zelta medaļu Parīzes paralimpisko spēļu paraiejādes sacensībās "Grade I" grupā, pirmo reizi kļūstot par paralimpisko čempionu.

Snikus ar "King of the Dance" saņēma vērtējumu 79,167%, vien iejādes pēdējās komponentēs pārspējot iepriekšējo līderi Roksanu Trannelu no ASV, kura ar "Fan Tastico H" guva vērtējumu 78,000%. Bronzas godalgu izcīnīja itāliete Sāra Morganti ar "Mariebelle", saņemot vērtējumu 74,625%.

Astoņu labāko rezultātu īpašnieki no 22 parasportistiem kvalificējās sestdien gaidāmajām sacensībām brīvajā stilā.

Snikus Tokijas paralimpiskajās spēlēs ar "King of the Dance" izcīnīja sudraba medaļas abās šajās disciplīnās.

Otrdien Latvijas parasportisti izcīnījuši divas zelta medaļas, jo iepriekš šodien par paralimpisko čempioni šķēpa mešanā kļuva paravieglatlēte Diāna Krūmiņa. Svētdien sudraba medaļu diska mešanā izcīnīja Aigars Apinis.

Latvijas peldētājs Jurijs Semjonovs otrdien izcīnīja septīto vietu Parīzes paralimpisko spēļu sacensībās 100 metru distancē uz muguras S-7 klasē. Finālā Semjonovs 100 metrus uz muguras peldēja vienā minūtē un 14,76 sekundēs, no astoņiem finālistiem pārspējot vienu konkurentu.

Par olimpisko čempionu kļuva Ukrainas peldētājs Jurijs Šenhurs, kurš finišā vienā minūtē un 9,51 sekundē, otrais bija viņa tautietis Andrijs Trusovs ar 0,91 sekundes deficītu, bet bronzu ar 2,72 sekundes lēnāku finišu guva itālis Federiko Bičelli.

Semjonovs paralimpisko spēļu čempionam zaudēja 5,25 sekundes.

Priekšsacīkstēs viņš ieņēma piekto vietu un kvalificējās finālam. Semjonovs distanci veica vienā minūtē un 14,68 sekundēs, savā priekšpeldējumā finišējot trešais. Lai iekļūtu finālā, bija nepieciešams finišēt astoņu labāko sportistu vidū 12 peldētāju konkurencē.

Semjonovs savās otrajās olimpiskajās spēlēs jau startēja 200 metru kompleksajā peldējumā, ieņemot devīto vietu.

Semjonovs Parīzē sacentīsies arī 50 metros brīvajā stilā un 50 metros tauriņstilā. Tokijas paralimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja astoto vietu 50 metru peldējumā uz muguras.

Latvijas paravieglatlēts Raivo Maksims otrdien ierindojās astotajā vietā Parīzes paralimpisko spēļu šķēpa mešanas sacensībās F46 grupā.

Maksims pirmajā metienā šķēpu raidīja 47,34 metru tālumā un no nākamajiem pieciem piegājieniem tālāks bija pirmspēdējais raidījums, kas bija 20 centimetrus tālāks jeb 47,54 metrus tālu.

Uzvaru ar jaunu kontinentālo rekordu - 66,14 metriem - izcīnīja Kubas parasportists Gijermo Varona-Gonsaless, bet pārējās divas vietas uz goda pjedestāla aizņēma indieši Sings Ajets un Sundars Sings Gurjars ar 65,62 un 64,96 metrus tāliem metieniem.

Šajā grupā šķēpa mešanā startēja deviņi sportisti.

Paralimpisko spēļu debitants Maksims jau trešdienas rītā startēs sacensībās lodes grūšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!