Foto: Ausma Cīrulniece

Parīzes paralimpisko spēļu sacensībās trešdien, 4. septembrī, no Latvijas sportistiem startēja Jurijs Semjonovs peldēšanā, Raivo Maksims lodes grūšanā un Oskars Gailišs šosejas riteņbraukšanā, Semjonovam un Maksimam izcīnot vietas labāko desmitniekā.

Semjonovs ieņēma devīto vietu Parīzes paralimpisko spēļu sacensībās 50 metru distancē brīvā stila peldējumā S7 klasē. Semjonovs distanci veica 29,99 sekundēs, savā priekšpeldējumā ieņemot piekto vietu.

No divu priekšsacīkšu peldējumu 14 dalībniekiem finālā iekļuva astoņu labāko rezultātu īpašnieki.

Semjonovs kopvērtējumā ierindojās devītajā pozīcijā, paliekot kā rezervists, un, ja kāds no finālu sasniegušajiem sportistiem izšķirošajā peldējumā nestartēs, tad finālā varēs startēt Latvijas pārstāvis.

Šajās paralimpiskajās spēlēs Semjonovs izcīnīja septīto vietu 100 metru peldējumā uz muguras un bija devītais 200 metru kompleksa peldējumā. Viņam paredzēta dalība arī 50 metru peldējumā tauriņstilā.

Maksims ieņēma desmito vietu Parīzes paralimpisko spēļu lodes grūšanas sacensībās F46 grupā. Maksims pirmajā mēģinājumā lodi grūda 11,63 metrus tālu, otrajā piegājienā viņš neuzlaboja savu rezultātu (11,15 metri), bet trešajā mēģinājumā latvietis atkārtoja pirmajā iespēto.

Pēc trīs mēģinājumiem devītās un desmitās vietas īpašnieki sacensības vairs neturpināja, kamēr pārējie parasportisti izpildīja vēl pa trīs piegājieniem.

Zelta godalgu otrajās paralimpiskajās spēlēs pēc kārtas izcīnīja kanādietis Gregs Stjuarts, kurš lodi raidīja 16,38 metrus tālu. Otro vietu, raidot lodi 16,32 metrus tālu, ieņēma indietis Sačins Sarjerao Khilari, bet labāko trijnieku noslēdza Horvātijas pārstāvis Luka Bakovičs (16,27 metri).

Paralimpisko spēļu debitants Maksims otrdien piedalījās šķēpa mešanā un ierindojās astotajā vietā.

Gailišs ieņēma 13.vietu Parīzes paralimpisko spēļu šosejas riteņbraukšanas sacensībās individuālajā braucienā C4 grupā.

Riteņbraucējiem veicot 28,3 kilometrus garu distanci, Gailišs finišēja 44 minūtēs un 30,48 sekundēs. Pirmajā starpfinišā viņam bija pirmspēdējais, 12.rezultāts, bet pārējos trīs - 13.vieta.

Par čempionu kļuva francūzis Kevins Lekunfs, kurš finišēja 36 minūtēs un 46,49 sekundēs, 31,89 sekundes lēnāks bija viņa tautietis Gatjēns Leruso, bet vienu minūti un 19,45 sekundes atpalika spānis Damjans Ramoss-Sančess.

Gailišs čempionam zaudēja septiņas minūtes un 43,09 sekundes.

Šajā distancē spēkojās 13 riteņbraucēji no 11 valstīm.

Gailišam šajās paralimpiskajās spēlēs paredzēts piedalīties arī grupas braucienā. Paralimpisko spēļu debitants Gailišs piedalījās arī sacensībās treka riteņbraukšanā, kur bija 23. individuālajā braucienā un 11. iedzīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!