Foto: Shutterstock

Latvijas Boksa federācijā (LBF) šovasar notika viļņošanās, tomēr strīdīgā situācijā prezidenta amatu pēc biedru vairākuma saglabāja Nils Žuravļovs. Tomēr pašas LBF pastāvēšana un tās darbošanās atzītās sporta federācijas zīmē ir zem jautājuma zīmes, jo vasarā krietni saviļņojusies situācija starptautiskā līmenī.

Līdz ar SOK un IBA ilglaicīga strīda noslēgumu šobrīd ir unikāla situācija daudzās pasaules valstīs, arī Latvijā. Šobrīd haotiskajā situācijā nav zināms, kā un kādā statusā LBF turpinās pārstāvēt boksu Latvijā, bet teorētiski sporta veida virsvadību varētu uzņemties arī kāda jaunizveidota organizācija.

LSFP vadītājs norāda, ka vasarā notikušajam LBF kongresam, kas sacēla kņadu boksa sabiedrībā un kura leģitimitāte raisīja bažas vairākos boksa pārstāvjos, ar šobrīd notiekošo nav saiknes un tie ir divi dažādi gadījumi. Fogelis norāda, ka LSFP iepazinusies ar LBF kongresa sasaukšanas kārtību un dokumentiem pirms LBF kongresa, nekonstatējot pārkāpumus. Pēc vēlēšanām LSFP oficiāli nav saņēmusi nekādas sūdzības par iespējamiem pārkāpumiem pašā LBF kongresā vai vēlēšanās, ko apliecina arī Uzņēmu reģistrā veiktās izmaiņas un jaunās valdes apstiprināšana.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!