Foto: Red Bull

Augstu vērtētais Pirmās formulas (F-1) inženieris Adrians Ņūvijs no nākamā gada strādās "Aston Martin" komandā, vēsta vienība.

65 gadus vecā Ņūvija amats būs vadošais tehniskais partneris, un kā ziņo BBC, ar speciālistu noslēgta vienošanās uz pieciem gadiem, katrā no sezonām saņemot aptuveni 30 miljonus Lielbritānijas mārciņu.

Ņūvijs F-1 strādā kopš astoņdesmito gadu beigām un ar viņu amatā izcīnīti 25 F-1 čempionu tituli - 12 Konstruktoru kausā un 13 individuālajā ieskaitē.

Kopš 2006.gada Ņūvijs strādā "Red Bull" vienībā, ar kuru pēc šīs sezonas pārtrauks sadarbību. "Red Bull" ar britu komandas sastāvā ir ceļā uz septīto Konstruktoru kausu un astoto individuālo titulu, pirmos četrus iegūstot Sebastianam Fetelam un pārējos trīs - Maksam Verstapenam.

Piecreiz Konstruktoru kausā Ņūvija darbības laikā uzvarēja "Williams" komanda un individuālos titulus ieguva Naidžels Mansels, Alēns Prosts, Deimons Hils un Žaks Vilinēvs. Tāpat viņš sekmēja "McLaren" uzvaru Konstrukturu kausā un divus Mika Hekinena individuālos titulus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!