Foto: Māris Vancevičs/LOK

Francijas atbildīgie dienesti novērsuši trīs iespējamos teroraktus Parīzes olimpisko un paralimpisko spēļu laikā, vēsta ārvalstu masu mediji.

Francijas nacionālā pretterorisma prokurors Olivjē Kristens atklājis, ka mērķi bijuši ne tikai Parīzē, bet arī citās pilsētās, kurās risinājušās olimpiskās un paralimpiskās spēlēs.

Teroraktu veicēju plānos bijuši arī "Izraēlas institūcijas vai Izraēlas pārstāvji Parīzē". Kristens precizējis, ka pati Izraēlas komanda nav bijis mērķis, bet sīkākas detaļas nav atklājis.

Saistībā ar trīs iespējamiem teroraktiem aizturētas piecas personas, starp kurām viena ir arī nepilngadīga. Visām piecām personām kā drošības līdzeklis piemērots arests un šobrīd visi atrodas pirmstiesas ieslodzījuma vietās.

Francijā praktiski visu gadu, īpaši vasarā, bija ieviesti līdz šim neredzēti augsti drošības apstākļi, lai mazinātu teroraktu iespējamību. Olimpiskās spēles allaž notiek pastiprinātas drošības apstākļos, bet šogad, turpinoties agresora Krievijas uzsāktajam karam Ukrainā un ņemot vērā karadarbību starp Izraēlu un teroristu grupējumu "Hamās", Parīzē bija visaugstākie drošības standarti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!