Foto: AFP/Scanpix/LETA

"McLaren" komanda sezonas turpinājumam kā savu pirmo pilotu izvirzījusi britu Lando Norisu, lai viņš pilnvērtīgi var mest izaicinājumu Maksam Verstapenam cīņā par šī gada Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiontitulu, vēsta raidorganizācija BBC.

"McLaren" komanda šobrīd ir lieliskā formā un tai pagaidām ir ātrākā formula F-1 čempionātā, kamēr sezonas ievadā dominējusī "Red Bull" ar Verstapenu priekšgalā ir zaudējusi savas pozīcijas un pat ar grūtībām tiek uz goda pjedestāla. Līdz šīs sezonas beigām ir atlikuši astoņi posmi, no kuriem nākamais būs jau šajā nedēļas nogalē Azerbaidžānā.

Pilotu vērtējumā līderis joprojām ir Verstapens, kamēr otrajā vietā esošais Noriss no viņa atpaliek par 62 punktiem. Savukārt Konstruktoru kausā pirmajā vietā esošā "Red Bull" apsteidz "McLaren" tikai par astoņiem punktiem. Labu sniegumu šosezon demonstrē arī otrs "McLaren" pilots Oskars Piastri, kurš kopvērtējumā ieņem ceturto vietu, turklāt izcīnījis arī vienu uzvaru. Verstapens jau izteicis bažas, ka "Red Bull" abos kopvērtējumos varētu vadību nenoturēt, jo "McLaren" esot ārkārtīgi spēcīgi.

"McLaren" tagad noteikusi Norisu kā pirmo pilotu un Piastri būs jāpalaiž viņš garām, ja radīsies tāda vajadzība. Tiesa, vienības vadītājs Adrea Stella piekodinājis, ka tam visam jābūt saskaņā ar komandas sportiskuma un godīguma principiem.

"Mēs esam ārkārtīgi noskaņoti uzvarēt, taču gribam to izdarīt pareizajā veidā," akcentējis Stella. "Mēs atbalstīsim Norisu, taču vēlamies to darīt bez pārāk lieliem kompromisiem attiecībā uz mūsu principiem. Komandas intereses vienmēr ir pirmajā vietā. Sportiskie nolūki

Līdz šim "McLaren" bija ļāvusi Norisam un Piastri sacensties savā starpā bez komandas iejaukšanās. Tomēr nu tajā būs pārmaiņas, lai uzlabotu britu pilota izredzes pilotu vērtējumā uzvarēt Verstapenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!