Foto: Kadrs no video

F-1 sacensības Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku ielās bija aizraujošas teju no pirmā līdz pēdējam aplim, bet kulminācija bija "Red Bull" pilota Serhio Peresa un Karlosa Sainsa no "Ferrari" avārija. Pēc šī incidenta sacensības noslēdzās virtuālās drošības mašīnas režīmā, bet sporta līdzjutēji varēja prātot par to, kā abi piloti varēja avarēt taisnē. Pēc sacensībām tiesneši norādīja, ka neviens no abiem pilotiem nav vainīgāks par otru.

Sacensību 50. aplī ilgstoši trešajā vietā braucošais Peress devās apdzīt priekšā esošo "Ferrari" pilotu Šarlu Leklēru, tomēr viņam pirmajā pagriezienā pa ārmalu šis manevrs neizdevās. Uzreiz cīņā iesaistījās arī Sainss, kurš izmantoja to, ka Peress vairs nav ideālajā trajektorijā un apdzina viņu. Taisnē pēc otrā pagrieziena Peresa un Sainsa vadītās formulas ļoti lēni tuvojās viena otrai, līdz notika sadursme. Līdz ar to abi piloti no sacensībām izstājās, tobrīd atrodoties diezgan drošā trešajā un ceturtajā vietā.

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners pēc avārijas aicināja tiesnešus rīkoties, bet "Ferrari" komandas vadītājs Freds Vasērs norādīja, ja Horners sagaida Sainsa sodīšanu, tad viņš sagaida sodu Peresam.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!