Foto: Reuters/Scanpix

Boksa līdzjutēju – īpaši britu fanu – ilgi gaidītais smagsvaru duelis starp Entoniju Džošua un Taisonu Fjūriju varētu notikt 2025. gada nogalē vai arī nekad nebūs tādas "milžu cīņas", uzskata boksa promouters Edijs Hērns.

Britu boksa smagsvaru divu superzvaigžņu dueli pasaules sports gaida jau daudzus gadus, bet allaž ceļā stājušies dažādi šķēršļi, kurus nevienai no pusēm nav izdevies likvidēt.

Šo sestdien Vemblija stadionā risināsies cīņa par Starptautiskās [profesionālā] boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona titulu smagajā svarā starp 34 gadus veco Dzošua un citu britu, 27 gadus veco Danielu Dibuā. Savukārt 36 gadus vecajam Fjūrijam decembrī pirms Ziemassvētkiem plānota revanša cīņa pret Oleksandru Usiku.

"Domāju, ka Džošua un Fjūrija cīņa varētu notikt, neatkarīgi no tā, vai Fjūrijam izdosies uzvarēt [Usiku] vai nē. Tomēr cīņas nozīmīgums būs atkarīgs no abām šīm gaidāmajām cīņām," viedokli pauž Hērns. "Ja Džošua pieveiks Dibuā un Fjūrijs uzvarēs Usiku, tad būs iespējams sarīkot visu laiku izcilāko cīņu. Ja pat viens no viņiem zaudēs un otrs uzvarēs, tāpat tā būs "monstroza cīņa"."

Hērns uzskata, ka pēdējais mirklis britu "milžu cīņai" būtu nākamā gada nogale. Džošua šovasar "nodeva ziņu" Fjūrijam par vēlmi duelēties, kamēr abi bokseri ir pietiekami "svaigi". Tomēr Džošua arī piebilda, ka nedomā īpaši gaidīt tikai Fjūrija piekrišanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!