Lai gan jaunajam vai uzlabotajam Sporta likumam bija jābūt pieņemtam jau pagājušajā gadā, tagad tā ieviešana atlikta vismaz uz vienu gadu, liecina Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātais dokuments, kas iesniegts apspriešanai.

Pašlaik spēkā esošais, diezgan virspusējais Sporta likums pieņemts 2002. gada novembrī un kopš tā laika tajā veikti tikai daži papildinājumi, ņemot vērā aktuālo situāciju valstī vai pasaulē, bet būtiski uzlabojumi vai jauna Sporta likuma izstrāde nav bijusi daudzus gadus.

Iesniegtā dokumenta pats sākums ir pārpratumiem pilns. Rīcības plāna dokumenta programmatūrā saglabātais nosaukums ir "Ricibas_plans_2023_2027", bet sagatavotā projekta sākumlapā par piedāvāto apstiprinājuma datumu minēts 2023. gads, kas varētu liecināt, ka šim plānam bija jābūt apstiprinātam jau pirms gada. Arī projekta ievadā minēti "turpmākie pieci gadi", lai gan realitātē līdz sporta politikas pamatnostādņu termiņa beigām atlikuši trīs gadi un trīs mēneši.

IZM gan vērš uzmanību, ka rīcības plānā iekļauto punktu realizācija būs arī atkarīga no finansējuma. "Pasākumi rīcības plānā, kuriem nepieciešams papildu finansējums, var tikt īstenoti, ja valsts budžeta sagatavošanas procesā tiks atbalstīts IZM iesniegtais prioritāro pasākumu pieteikums. Sporta politikas pamatnostādņu 2022.-2027.gadam īstenošanas procesā jāsamēro finansējuma nepieciešamība ar potenciāli pieejamo finansējumu, kā arī jāvērtē iespēja piesaistīt privāto finansējumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!