Foto: F64

Neapstrīdamā pasaules čempiona titulu smagajā svarā izcīnījušais bokseris Oleksandrs Usiks no Ukrainas otrdien Krakovas lidostā netika aizturēts, bet pret viņu tika pielietots drošības līdzeklis – saslēgšana rokudzelžos.

Otrdienas vakarā sociālajos tīklos parādījās video, kurā redzams, ka Usiku ved prom saslēgtu rokudzelžos Polijas varasiestāžu pārstāvji. Šīs situācijas risināšanā nekavējoties iesaistījās Ukrainas augstākās amatpersonas, tostarp arī prezidents Volodimirs Zelenskis.

Kā vēsta izdevums "Dziennik Polski", Polijas robežsardzē skaidrots, ka tā nebija aizturēšana, bet gan drošības līdzekļa izmantošana ar mērķi nogādāt Usiku uz oficiālajām robežsardzes telpām. Tur rokudzelži nekavējoties tika noņemti.

Karpatu robežsardzes vienības komandiera preses pārstāvis majors Jaceks Mihalovskis skaidroja, ka Usiks un vēl viens vīrietis zaudēja pasažiera statusu savam lidojumam. Tā kā viņi nevēlējās iziet no vārtiem, tika izsaukta lidostas apsardze.

Mihalovskis norādīja, ka Usiks tika saslēgts rokudzelžos boksera "pārmērīgi aktīvās žestikulācijas dēļ".

"Rokudzelži tika uzlikti šī kunga uzvedības dēļ. Abi vīrieši diezgan aktīvi žestikulēja, jo bija neapmierināti, ka viņi nelido. Pēc tam rokudzelži tika nekavējoties noņemti, " viņš paskaidroja.

Pēc tam, kad Usiks un viņa ceļojuma biedrs tika nogādāti lidostas drošības birojā, viņiem tika izskaidroti viņu izraidīšanas no lidojuma iemesli, sacīja Mihalovskis.

Absolūtais pasaules smagsvaru čempions boksā Usiks šajā nedēļas nogalē plāno apmeklēt Londonu, kur risināsies britu smagsvaru duelis – Entonijs Džošua pret Danielu Dibuā.

Usiks iepriekšējo cīņu aizvadīja 19. maijā, kad pieveica citu britu bokseri Taisonu Fjūriju, kļūstot par neapstrīdamo pasaules čempionu Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) versijās. Vēlāk Usikam gan bija jāatvadās no IBF jostas, par ko tagad cīnīsies tieši Džošua un Dibuā.

Usikam nākamā cīņa paredzēta 21. decembrī Rijadā – viņu uz revanša maču izaicinājis Fjūrijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!