Foto: AP/Scanpix/LETA

Amerikas futbola līgas (NFL) viena no lielākajām zvaigznēm, Maiami "Dolphins" "kvoterbeks" Tua Tagovailoa pagājušajā nedēļā piedzīvoja trešo smadzeņu satricinājumu divu gadu laikā. Tas pastiprinājis runas par sportistu drošību NFL spēlēs, kā arī par medicīniskajiem protokoliem, kad sportisti drīkstētu atgriezties laukumā vai pat noslēgt karjeru piespiedu kārtā.

Pats sportists iepriekš intervijās nav slēpis, ka 2023. gadā domājis par karjeras noslēgšanu un par to runājis ar saviem tuvākajiem ģimenes cilvēkiem, tomēr nolemts turpināt sportot. Neskaitot smadzeņu satricinājumus, Tagovailoa bijuši ribu lūzumi, smags īkšķa savainojums un metošās rokas vidējā pirksta lūzums.

Amerikāņu futbola pārzinātāji gan vērš uzmanību uz faktu, ka NFL šobrīd nav nekāda protokola, kas piespiestu spēlētājam beigt karjeru vai arī klubam likt spēlētājam atvadīties no profesionālās karjeras, pat ja būs apdraudēta viņa veselība dzīves turpinājumā.

BBC gan piebilst un uzdod jautājumu: "Vai NFL tagad nevajadzētu pārskatīt jautājumu [par smadzeņu satricinājumu skaita "robežu"], uz kuru tā nevarēja atbildēt 2015. gadā?"

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!